Glas Javnosti

ŠTA JE REKAO STEFANOVIĆ NOVINARIMA: Sve vreme radio sam za SRBIJU! (VIDEO)

Politika
Autor: Glas javnosti

Ministar odbrane Nebojša Stefanović obraća se u subotu ujutru javnosti na konferenciji za novinare koju je sazvao kako bi odgovorio na učestale optužbe pojedinih medija i visokih funkcionera MUP o svom nelegalnom postupanju u slučajevima "Belivuk", "Jovanjica" i navodnom prisluškivanju predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

- Nakon serije izrečenih laži, održaću konferenciju za novinare sutra, u subotu 9. oktobra u 10 sati, u Domu Vojske Srbije, na kojoj ću detaljno razobličiti besmislice koje se danima plasiraju u javnosti - napisao je Stefanović u petak uveče na svom Tviter profilu.

O „Jovanjici“: Sud će odlučiti

Govoreći o slučaju Jovanjica, Stefanović je rekao:

- Prva tema, protiv okrivljenog Koluvije se vodi postupak za narko trafiking, i sud će odlučiti da li je kriv ili nije. Ja sam bio taj koji je izašao prvi pred medije, nakon nekoliko dana provera, i rekao da ni Aleksandar ni Andrej Vučić nisu imali veze sa Jovanjicom. Isto to su rekli i policijski službenici koji su vodili istragu. Drugo, moram da istaknem da očekujem da se otkrije ko je pokušao da utiče na Koluviju da optuži brata predsednika, spreman sam da prvi odgovaram na ova pitanja - rekao je ministar.

O Belivuku: Nisam ga nikad upoznao

Odgovarajući na optužbe bivšeg načelnika beogradskog UKP, Stefanović je rekao:

- Osuđeni bivši pripadnik MUP Ilija Milačić izrekao je brutalne laži. Belivuka i bilo kog člana klana nisam nikada upoznao, ni lično ni preko posrednika ga nisam kontaktirao. Zašto se pokreće hajka? Oni koji jesu imali kontakte sa njim, sedeli u beogradskim kafićima, održavali komunikaciju „Skaj aplikacijom“, pokušavaju da sakriju svoju krivicu i prebace na sve druge samo da oni ne odgovaraju. Radi se pre svega o Aleksandru Papiću, za kog sam utvrdio da čovek pokušava da mi bude blizak da ostvari svoje ciljeve - rekao je Stefanović.

O Đukanoviću: Pitajte njega

Stefanović se, na kraju konferencije, kratko osvrnuo i na intervjue koje prethodnih nedelja objavljuje Vladimir Đukanović, poslanik SNS, član Visokog saveta sudstva i advokat Predraga Koluvije.

- Ne mogu da pređem preko toga. Ne znam na osnovu čega jedan pravnik i član visokog saveta sudstva ima ideju da izriče ovako teške optužbe. Đukanović nije običan novinar i ne može da doprinese istini. Zašto to radi – pitanje je za njega“, rekao je ministar.

 

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR