Glas Javnosti

UHAPŠEN ČOVEK KOJI JE PRETIO VUČIĆU: "Ako ne bude mogao predsedniku, možda će nekom komšiji naneti zlo"

Politika
Autor: Glas javnosti

Ministar policije Aleksandar Vulin je istakao da je policija brzo pronašla i uhapsila čoveka koji je uputio pretnje smrću predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i dodao da je mnogo opasnije "od tog ološa koji bi da prekolje Aleksandra Vučića, to što je naš javni prostor zagađen i što je stvoren ambijent u kome je mržnja prema Vučiću dozvoljena i prihvatljiva, pa čak i poželjna", saopštilo je minista

„Nađete vi tog idiota, tog ološa, završimo mi to sve, ali opasnije je mnogo to što se takvim idiotima iz političkih krugova daju ideje. Nije to njemu tek tako palo na pamet, nego opozicija kaže da će razgovarati sa Vučićem samo ako hoće da ode sa vlasti, kažu on je kriminalac, njegovog četvorogodišnjeg sina Vukana treba uhapsiti ako pokuša da napusti zemlju. Ta gadost i ta prljavština dolazi iz našeg javnog života. U našem javnom životu potpuno je dozvoljeno da mrzite Aleksandra Vučića, to je prihvatljivo, ne smete nikog da mrzite osim njega. U modernom svetu možete da mrzite Aleksandra Vučića nekažnjeno i možete Ruse da mrzite nekažnjeno, sve ostalo je zabranjeno. Sve ostalo morate da objašnjavate, a za ove dve stvari možete da radite kako god i šta god hoćete“, poručio je ministar policije Aleksandar Vulin, dodaje se u saopštenju.


Vulin je naglasio da svaku pretnju upućenu predsedniku Vučiću shvata vrlo ozbiljno.

"Vučić se vrlo često ljuti na mene, on kaže da preterujem, da takvi ne mogu ništa da urade, da li on može ili ne može ništa da uradi, ja znam da bi on to želeo da uradi, pa ako je psihički nestabilan, neka se leči, nemoj da zagađuje javni prostor. Ako ne bude mogao predsedniku Vučiću, možda će nekom komšiji naneti zlo. Sav taj ološ treba da bude sklonjen sa naših ulica, bez obzira što se predsednik ljuti na mene, ja smatram da je to moja dužnost i da je dužnost ove zemlje da zaštiti i predsednika Vučića, baš kao i svakog građanina", poručio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, prenosi N1.

"Velika Britanija naoružava teoriste na Kosovu"

Vulin ocenjuje da je odluka Velike Britanije o slanju oružja Kosovu "neprijateljski čin", jer, kako je rekao, ne može neko da naoružava teroriste i da se nada miru, prenelo je ministarstvo.

Vulin je za TV Pink rekao da Kosovo nema vojsku i da je po Rezoluciji 1244 jedina oružana snaga na Kosovu i Metohiji Kfor, te da Velika Britanija teroristima daje oružje za uništenje i da neki od njih idu na obuke za pilote u Tursku i Albaniju.

Kako je preneto u saopštenju, Vulin je istakao da je čitava filozofija kosovskog premijera Aljbina Кurtija da učini zlo Srbiji i Srbima, a dodao je i da nema nikakve šanse da Kosovo uđe u NATO pakt, jer su procedure za prijem u tu vojnu alijansu "gore nego za ulazak u Evropsku uniju".


"Nemaju nikakav kapacitet da naprave respektabilnu vojsku, nemaju novac za to, nemaju ljude. Šta će vam onda Кosovo u NATO paktu? Jedino da ih uzmete da bi isprovocirali Srbiju i da bi onda, kada Srbija ne može da ne reaguje, pozvali NATO pakt u pomoć i rekli - mi smo NATO članica, spasavajte nas od zle i grozne Srbije koja je kriva za kosmički nemir", rekao je Vulin.

Vulin, koji Albance s Kosova naziva pogrdno Šiptari, dodao je da sa nestrpljenjem očekuje šta će predsednik Srbije Aleksandar Vučić reći o tome, jer zna da "vrlo pažljivo prati situaciju" i da se "vrlo studiozno priprema" da iznese stav.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR