Glas Javnosti

TO ISTO SU RADILI NACISTI U DRUGOM SVETSKOM RATU! Potpuno je adekvatno da Kurtija zovemo MALI HITLER!

Politika
Autor: Glas javnosti

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da je u jučerašnjem razgovoru sa predstavnicima SAD istakla da je Beograd zabrinut zbog eskalacije nasilja na Kosovu i Metohiji, za koje je odgovorna Priština, zbog čega molimo EU i SAD da to uzmu ozbiljno i pomognu Beogradu da sačuva mir na Zapadnom Balkanu.

- Jasno smo i juče rekli da nas izuzetno zabrinjava eksalacija nasilja na KiM i da se to vidi u svemu - po tome što je u 2021. godini za više od 30 dosto povećan broj napada na Srbe na KiM i njihovu imovinu, manastir Visoki Dečani dospeo na listu najugroženijih kulturnih i verskih spomenika, a sve je kulminiralo time da Aljbin Kurti ukida Srbima osnovna ljudska prava - rekla je Brnabić za TV Pink.

Ona je podsetila da je Priština zabranila Srbima na KiM da glasaju na izborima, za pre toga i na referendumu.


- Uz stalne provokacije, nas sve to zabrinjava i molimo partnere u EU i SAD da to uzmu ozbljino i da nam pomognu da sačuvamo mir na Zapadnom Balkanu - rekla je Brnabić.

Ona je dodala da predsednika Aleksandra Vučića svi gledaju kao partnera, iako na svakom mestu govori o stavovima koji su suprotni sa njihovim, zato što on svih ovih godina pokušava da smanji tenzije, sačuva mir i stabilnost, štiti Srbe na KiM i mir u ovom delu Evrope.


Komentarišući izjave Aljbina Kurtija, koji je Vučića nazvao "malim Putinom", na šta je ministar spoljnih poslova Nikola Selaković uzvratio da je Kurti "mali balkanski Hitler", Brnabić je rekla da je takav odgovor adekvatan, i da, ukoliko će se voditi komunikacija, dijalog i politika na tom niovu, potpuno stoji da je Kurti "mali Hitler", prenose Novosti.

- Kurti zastupa sve teze nacista iz Drugog svetskog rata, želi potpuno proterivanje Srba, ukida im osnovna ljudska prava, Srbima i drugim nealbancima, teži ujedinjenju tzv. Kosova sa Albanijo, stvaranju Velike Albanije", a to je sve ono što su nacisti propagirali u Drugom svetskom ratu i potpuno je adekvatno da Kurtija zovemo mali Hitler - rekla je Brnabić.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR