Glas Javnosti

ZAUSTAVITE OVOG MONSTRUMA: Kurti je MALI BALKANSKI HITLER!

Politika
Autor: Glas javnosti

Premijer tzv. Kosova Aljbin Kurti rekao je da prijatelji ruskog predsednika Vladimira Putina u Srbiji i Republici Srpskoj imaju za cilj da "namame Rusiju na Balkan i za Balkan.

On je predsednika Srbije Aleksandra Vučića nazvao "mali Putin" i ponovio da je Srbija pretnja regionu, preneo je Kossev.

Premijeru Kosova odgovorio je ministar spoljnih poslova Srbije, Nikola Selaković, nazivajući ga "malim balkanskim Hitlerom" koji sanja da pokori sever Kosova i stvori veliku Albaniju.


- U vreme kada se ceo demokratski svet distancirao od Putina, naš severni sused organizuje skupove podrške Putinu, hvaleći ga i pravdajući njegove zločine u Ukrajini - naveo je Kurti u tekstu o situaciji u Ukrajini i ruskoj invaziji, u kome je govorio i o Srbiji kao ruskom savezniku i pretnji bezbednosti regiona.

U tekstu objavljenom na Fejsbuku.

- Na Zapadnom Balkanu, Srbija ostaje jedina zemlja u Evropi koja odbija da sankcioniše Rusiju i, kao što smo videli ovih dana, čak je spremna da napusti proces evropskih integracija samo da bi ostala lojalna Putinu. Sa Putinovim prijateljem u Republici Srpskoj, Bosni i Hercegovini i malim srpskim Putinom, mir i bezbednost na Zapadnom Balkanu nikada nisu bili ugroženiji", kazao je Kurti i dodao da je viđena taktika "isceniranja događaja i napada da bi se okrivila druga strana u regionu. 


Kurti je nastavio...

- Oni koji veruju u ono što priča Beograd, koji se stalno naoružava iz pravca istok-severoistok - da to ne treba shvatati ozbiljno jer je to za domaću upotrebu i za predizbornu kampanju, u najboljem slučaju su naivni. Tako je bilo i sa Putinom.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković ocenio je danas da je jedini koji predstavlja opasnost za mir i stabilnost na Zapadnom Balkanu, kako je rekao, "mali balkanski Hitler" Aljbin Kurti koji "sanja da do poslednjeg Srbina očisti prostor Kosova i Metohije".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR