Glas Javnosti

TAJNI SASTANAK U RIIK-U: Dogovor o što bržoj pripremi terena za izbore u septembru

Politika
Autor: Glas javnosti

Predsednik Republičke izborne komisije Vladimir Dimitrijević održao je juče sastanak sa sekretarom Srđanom Smiljanićem, na kojem se dogovaralo o što bržoj pripremi terena za izbore u septembru.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić u više navrata je najavljiva vanredne izbore, a sudeći prema užurbanim pripremama u RIK, verovatno ih možemo očekivati već u septembru.

Juče je održan sastanak predsednika RIK Vladimira Dimitrijevića i sekretara Srđana Smiljanića.

„Dogovoreno je da se u najkraćem roku pripremi finansijski plan za vanredne paralmentarne izbore u septembru mesecu i da se pripremi zahtev za Vladu Republike Srbije kako bi odobrila sredstva tekuće budžetske rezerve“, kaže sagovornik. 

Kako dalje navodi, u vezi s tim je dogovoreno i da se pripreme predlozi u vezi s nabavkama materijala i ostalim potrebama organa za sprovođenje izbora.


Vanredne parlamentarne izbore najavio je i predsednik Srbije Aleksandar Vučić prilikom poslednjeg obraćanja javnosti.

On je tad rekao da ćemo imati vanredne parlamentarne izbore, te da je to samo pitanje meseca.

„Nasilja je bilo i previše u ovoj zemlji i sa tim vremenima je završeno. Verujem da ćemo ipak pronaći sagovornike među onima koji bi trebalo da imaju više odgovornosti, ako ne, idemo na izbore. SNS neće želeti novi mandat jer smo zadovoljni radom Ane Brnabić.

Ukoliko se to dogodi, kada istekne mesec dana, ostaju nam ustavni rokovi od 45 do 60 dana za održavanje novih izbora. U skladu sa tim, spremni smo da se o datumu novih izbora i da li da budu sa još nekim izborima dogovaramo sa onima koji bi voleli da imaju neke gradske ili opštinske izbore, a nikako neke druge. To nije mesto gde će manjina nadjačati većinu.

Sada je jasno da ćemo imati prevremene parlamentarne izbore samo je pitanje meseca. Tenzije u društvu se rešavaju izborima. neke su ih i sami pravili zbog sprovođenja svojih interesa. To se vidi kroz zahteve“, rekao je ovim povodom Vučić.

Glas javnosti(N07S

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR