Glas Javnosti

STIGAO ZVANIČAN ODGOVOR IZ KREMLJA: "Razgovor Putina i Vučića nije planiran ali se može brzo organizovati"

Politika
Autor: Glas javnosti

Nema neposrednih planova za razgovor između ruskog lidera Vladimira Putina i predsednika Srbije Aleksandra Vučića, ali, ukoliko bude potrebno, biće održani, rekao je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Vučić je ranije izrazio nadu da će sa Putinom pregovarati o isporukama gasa 24. i 26. maja, navodeći da će Beograd napuniti skladišne prostore u Mađarskoj u očekivanju isporuka iz Rusije.

- Do sada razgovor nije zakazan u narednim danima, ali to ne znači da se sličan razgovor ne može brzo organizovati - rekao je Peskov.

- Poznato je da je kontakt sa Beogradom za nas prioritet, oni su saveznici, prijatelji i zato, ako bude potrebno biće održan razgovor - naglasio je Peskov, prenosi ruska novinska agencija RIA Novosti.

U svom javljanju večeras iz Davosa i Vučić se dotakao ove teme. Upitan da li će razgovarati sa Putinom, naglasio je:
- Mislim da hoću, ali da sačekamo koji dan. Možda čovek neće da razgovara sa mnom, videćemo. Kada sam rekao da dolazi teška zima, svi su rekli Vučić plaši naciju, unosi paniku. Sada to saopštava ceo svet, zemlje uvode vanredno stanje, zemlje EU, i niko od njih ne širi paniku, samo ja. Ovde su svi ljudi zabrinuti sem zemalja koje su proizvođači nafte i gasa. Da ne upozoravam na to rekli bi da ne radim svoj posao. Šta god da kažem to bi bilo tako. Ako se čujem sa Putinom reći će da to nije najbolja cena, ako dobijemo povoljniju, ili će reći da sam ja jedini koji priča sa agresorom. Šta god da uradim ne valja. Postoje mnoge društvene grupe za pritisak i oni vide da je veliki teret na našim leđima.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR