Glas Javnosti

DA LI ĆE SRBIJA UVESTI VANREDNO STANJE: Vučić otkrio da li će se pridružiti Orbanovoj odluci

Politika
Autor: Glas javnosti

Upitan da prokomentariše odluku mađarske vlade na čelu sa premijerom Orbanom da uvede vanredno stanje, predsednik Srbije Aleksandar Vučić osvrnuo se na takvu mogućnost za našu zemlju.

Vučić je rekao da ne misli da takvu meru treba primeniti u našoj zemlji.

Dodao je i da Srbija ima dogovor i čistu poziciju.


- Mi imamo čistu poziciju, ali da li će to da učini našu situaciju lakšom - sigurno da neće - rekao je Vučić.

-  Mi ćemo imati bezbroj problema. Videli ste da je Mađarska uvela vanredno stanje – zbog bezbednosti, snabdevanja, enegrenata. Ja ne mislim da mi treba da uvodimo vanredno stanje - rekao je Vučić.

- Najveći problem će biti sa pšenicom i sa uljem u svetu. Pogledajte šta se dešava. Videli ste situaciju sa šećerom. Mi ćemo ograničiti cenu šećera i na veliko i rešiti to.

- Najlakše je svima da kažu povećajte cene. Nekada morate - ali dajte da to bude najmanje moguće. Moramo da sačuvamo državu. Ako neko misli da je krizno vreme ono kada treba da zaradi najviše - kažem im nemojte to da mislite. Niko ne može da ucenjuje državu i da se igra sa državom. Proći ćete gore nego što ste mislili. Država vam neće dozvoliti da urušite zemlju u teško vreme zato što mislite da je vreme da budete prebogati. Zaustavite se malo i gledajte da zajedno sa državom i građanima zarađujete mnogo, ali ne tako da ostali izgube. To je moja molba za njih - rekao je Vučić u svom javljanju iz Davosa gde se održava Svetski ekonomski forum.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR