Glas Javnosti

Šta čoveku sve može da padne na um: Ugljanin traži ista prava za Bošnjake, kao što se traže za Srbe na Kosovu

Politika
Autor: Glas javnosti

Predsednik Stranke demokratske akcije Sandžaka Sulejman Ugljanin zatražio je da Bošnjaci u Srbiji dobiju ista prava koja se traže za Srbe na Kosovu.

On je to zatražio u pismu upućenom Aleksandru Vučiću, ali i predstavnicima EU i SAD.

"Kao predstavnici Bošnjaka u Srbiji, nismo zadovoljni položajem i tretmanom i tražimo od vas da se u nastavku dijaloga o implementaciji sporazuma obezbede jednaka prava Bošnjacima u Srbiji, po modelu koji se traži za srpsku zajednicu na Kosovu", naveo je Ugljanin, prenosi Kosovo onlajn.

On je "posavetovao" predsednika Srbije "da ovaj stav može da mu posluži u donošenju konačne odluke o nemačko-francuskom predlogu".

 
Ugljanin je ukazao da bi posledice sa kojima bi Srbija mogla da se suoči ako odbije ovaj sporazum "za Bošnjake bile ogromne i sa sobom nose neizvesnost i nestabilnost".
 
Pored Vučića, Ugljanin je pismo uputio visokom predstavniku za spoljnu i bezbednosnu politiku EU Đuzepu Borelju, izaslaniku EU za dijalog Miroslavu Lajčaku i specijalnom izaslaniku SAD za Zapadni Balkan Gabrijelu Eskobaru.
 
Ugljanin je sa narodnim poslanicima Šaipom Kamberijem, Enisom Imamovićem i Selmom Kučević u subotu u Prištini razgovarao sa premijerom Kosova Aljbinom Kurtijem o statusu Bošnjaka i Albanaca u Srbiji.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR