Glas Javnosti

KRAVE DOLAZE PO NAPLATU Ugljanin dobio prijavu za GOVOR MRŽNJE

Politika
Autor: Glas javnosti

Protiv Sulejmana Ugljanina Udruženje "Da se zna!" podnelo je pritužbu Povereniku za zaštitu ravnopravnosti zbog govora mržnje.

Lidera stranke SDA Sandžaka, kako je podsetilo ovo udruženje, 17. marta 2022. godine u stranačkim prostorijama, zajedno sa svojim stranačkim kolegama, organizovao je konferenciju za medije povodom izbora koji su se održali 3. aprila.


- Na konferenciji za medije je bilo reči o izbornom programu stranke. Na pitanje novinara da iznese svoj stav o istopolnim zajednicama, Sulejman Ugljanin je rekao da pojava istopolnih odnosa postoji još samo kod stoke u Sandžaku i da se takva stoka prodaje po nižoj ceni od “normalne” stoke - ukazuju iz "Da se zna!" a prenpsi danas.rs.

Navofe da da ovakav stav Ugljanina vređa dostojanstvo svih gejeva, lezbejki i biseksualnih osoba u Srbiji.


- Poredeći nas sa stokom, Ugljanin dehumanizuje pripadnike LGBT+ zajednice i svodi nas na nivo životinja. Koristeći analogiju sa kravom, on kaže da krava koja “trči” za drugom kravom treba da se proda i to po nižoj ceni od one koliko košta “normalna krava”. Ovom analogijom, Ugljanin poručuje da su naši životi manje vredni od života “normalnih” heteroseksualnih osoba. Ovakav stav, ne samo što podstiče na nasilje nad pripadnicima LGBT+ zajednice, nego i sam po sebi predstavlja čin isključivanja. Na kraju, Ugljanin kaže i da se pojava istopolnih odnosa u Sandžaku zadržala još samo kod stoke, a da kod ljudi toga nema. Ovakav stav je krajnje ponižavajući i diskriminatoran - ističu iz "Da se zna!".


Kako dodaju, umesto da kao predstavnik manjinskog bošnjačkog naroda u Srbiji koji neretko trpi diskriminaciju bude na strani svih manjinskih i diskriminisanih grupa, Ugljanin dehumanizuje, vređa i diskriminiše svoje sugrađane istopolne seksualne orijentacije.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR




od branex u 07.05.2022 19:53:37 h
     0 
Obratite pažnju na anti Srpski završetak teksta .