Glas Javnosti

SRPSKA LISTA ZAPRETILA: Priština da oslobodi Srbina ili sledi ustanak za zaustavljanje Kurtijeve represije

Politika
Autor: Glas javnosti

Srpska lista ocenila je da su događaji kao što je hapšenja Srbina M. B. u Kosovskoj Mitrovici, koga prištinske vlasti terete za ranjavanje policajca i paljenja automobila, nastavak pritisaka na Srbe.

Kako je saopšteno iz Srpske liste, ako "Priština ne oslobodi neosnovano uhapšenog, to će izazvati opšti ustanak za zaustavljanje represije".

„U nameri da pred nastavak pregovora u Briselu izazovu reakciju srpskog naroda na severu Kosova i Metohije, kosovske institucije nastavljaju sa maltretiranjem srpskog naroda. U tom smislu danas su uhapsili Srbina iz Zubinog Potoka i bez ijednog dokaza optužili ga za teška krivična dela“, navodi se u saopštenju.

„Nakon što smo prikupili podatke o današnjoj otmici Srbina od strane Kurtijevih specijalaca želimo da naglasimo da srpski narod upozorava Prištinu da u slučaju da ne oslobodi neosnovano uhapšenog koga su danas Kurtijeve jedinice otele na severu Kosova i Metohije i ne prestane sa maltretiranjem srpskog naroda da će izazvati reakciju svih Srba.


Da pojasnimo, to neće biti neko upozorenje već opšti ustanak za zaustavljanje represije Aljbina Kurtija nad nedužnim građanima“, saopšteno je iz Srpske liste.

Srpska lista ističe da napadi na Srbe nisu rešeni, ali da su Srbi procesuirani po hitnom postupku.

„Kurtijev režim do sada nije rešio nijedan napad na Srbe, a kojih je bilo na desetine, ali kada treba progoniti Srbe bez dokaza tu deluje pod hitno. Očigledno da je njegova namera da izazove haos, a situacija na terenu govori da nije daleko od toga“, stoji u saopštenju.

„Od skoro Priština u nameri da obmane javnost ide korak dalje, pa i u slučajevima kada su oštećeni Srbi, kao osumnjičene neosnovano hapsi Srbe i pokušava da spinuje realnost na terenu skrivajući prave krivce za napad na Srbe i srpsku imovinu“, zaključuje se u saopštenju Srpske liste.

Uhapšen Srbin

U severnoj Kosovskoj Mitrovici danas oko 17 časova uhapšen je Srbin M. B. (39), koga takozvana kosovska policija sumnjiči da je zapalio tri automobila u Leposaviću.

Uhapšenog Srbina oni sumnjiče za više krivičnih dela, za umešanost u slučaj napada vatrenim oružjem na jedinicu tzv. kosovske policije, kada su dva policajca ranjena.


Glas javnosti/Sputnjik

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR