Glas Javnosti

LEPA VEST: Srbin koji je uhapšen na Jarinju danas pušten na slobodu! Priveden zbog tehničke GREŠKE!

Hronika
Autor: Glas javnosti

Nekadašnji pripadnik takozvane "kosovske policije" Miljan Jovanović koji je juče uhapšen na administrativnom prelazu Jarinje, pušten je danas na slobodu.

Kako je potvrdila njegova supruga, Miljan J. se posle puštanja javio telefonom iz Severne Mitrovice i potvrdio da je na putu ka svojoj kući u Leposaviću.

On je juče oko 18 sati uhapšen na administrativnom prelazu Jarinje, kada se sa suprugom i dvoje dece vraćao iz Raške za Leposavić.


Kancelarija za Kosovo i Metohiju je odmah po hapšenju obezbedila advokata i svu pravnu zaštitu za uhapšenog.

Kosovska policija saopštila je juče da je on uhapšen zbog sumnje u povezanost sa organizovanim kriminalom.

Advokat Dejan A. Vasić, koga je Kancelarija za Kosmert angažovala da zastupa Miljana Jovanovića, potvrdio je
da je njegov branjenik uhapšen greškom.

"Miljan Jovanović sinoć je na Jarinju priveden zbog tehničke greške, a noć je proveo u Policijskoj stanici. Specijalno tužilaštvo je jutros utvrdilo da je u pitanju greška i izdalo nalog za oslobađanje", rekao je Vasić.

Jovanović je danas pušten na slobodu, ali kako je Vasić dodao, porodica je preživela je košmar i imala neprospavanu noć, posebno ako se ima u vidu šta se sve događalo u predhodnom periodu. 

"Privođenje gospodina Jovanovića, a pre toga hapšenje i procesuiranje Slađana Trajkovića, koji je takođe bio pripadnik Kosovske policije, zbog ratnog zločin i hapšenje Dejana Pantića, pored porodice Jovanović, onespokojilo je porodice svih bivših kosovskih policajaca kao i građana na severu Kosova", rekao je Vasić.

Vasić je izrazio zahvalnost i podvukao efikasnost takozvanog "specijalnog tužilaštva" u otklanjanju greške i problema.

Glas javnosti/Kosovo onlajn

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR