Glas Javnosti

SRBIJA JE SADA DRUGAČIJA ZEMLJA: Prvi intervju Kristofeha Hila, novi ambasodor SAD došao uoči izbora

Politika
Autor: Glas javnosti

Novi američki ambasador u Srbiji Kristofer Hil stigao je danas u Beograd, izjavio je da je prikladno da razume novu generaciju ljudi u Srbiji i novu perspektivu Srbije, koja je drugačija zemlja nego kada je on prethodni put bio u Beogradu.

Nisam bio ovde dugo vremena, imam mnogo da učim o Srbiji, moram mnogo da slušam i to ću početi već od danas, kada budem imao priliku da predam akreditivno pismo predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, objasnio je Hil.

On je na beogradskom aerodromu istakao da se raduje što je sa suprugom Džuli došao u Beograd i ocenio da je Srbija danas drugačija zemlja.


Decenijama se nisam bavio situacijom ovde, zbog čega moram da razumem novu generacju ljudi, od kojih neki nisu bili ni rođeni kada je sam prethodni put bio u Beogradu, naglasio je Hil.

On misli da je prikladno da ima novu perspektivu o novoj situaciji i raduje se da je razume mnogo bolje.


Upitan o dolasku u Beograd u završnici izborne kampanje, Hil je odgovorio da je došao što je brže mogao, jer je procedura u Senatu trajala skoro osam ili devet meseci, napominjući da to nema veze sa izborima u Srbiji.


Mi smo glasali na Floridi, našalio se Hil, koji nije mogao detaljnije da govori o refleksiji situacije u Ukrajini na odnose Srbije i SAD.

Najavio je da će o tome govoriti kada bude i zvanično akreditovan kao ambasador u Srbiji.

Radujem se uspostavljanju mira u Evropi, rekao je Hil i poručio da se mora razumeti da je ovaj rat u Ukrajini danas broj jedan pitanje u svetu i da utiče na sve nas, zaključio je Hil, prenosi FoNet.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR