Glas Javnosti

SRBI SA SEVERA METE ALBANACA! U ova dva sela se rudare bitkoini

Politika
Autor: Glas javnosti

Srbi na Kosovu i Metohiji su ušli u period stalne opasnosti od mogućih novih, jednostranih akcije Prištine, uz upotrebu specijalnih jedinica.

Naši građani su obespravljeni i pretvoreni u građane drugog reda, i da nemaju siguran život, izjavio je za RTS Milovan Drecun, predsednik skupštinskog Odbora za Kosovo i Metohiju.

- Pogotovo sada kada je zabranjeno rudarenje bitkoina, što može da im bude povod za upad jedinica na sever KiM da pretražuju teren. Već dugo govorimo da je u dva sela velika potrošnja struje, Vinarce i Suvi Do, u kojima Albanci tajno troše struju zbog tog rudarenja bitkoina. Sada su zabranili to, što može da im bude povod da upadnu sa specijalnim jedinicima i da pretražuju teren, da vide ko to se dalje bavi rudarenjem i koristi velike količine struje - upozorava Drecun.

Iako nema indikatora koji ukazuju da se priprema veća konkretna akcija specijalnih jedinica, dodaje, ne može se ni u kom slučaju isključiti mogućnost eskalacije, jer su stvoreni preduslovi, kako kaže, za tako nešto.

- Videte da su uveli vanredno stanje na planu energetike, da su stalne restrikcije struje. Albanci to podržavaju, jer Kurti stalno ide sa pričom da je sever KiM kriv zbog tih nestašica struje i Srbija, kao i sa pričom o naplati struje vezano za područje severa, što njemu podiže rejting kod Albanaca - izjavio je Drecun.

BONUS VIDEO Jednostavne cake da se ne ugojite tokom praznika…


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR 


AKTUELNE VESTI S MREŽAHOROSKOP