Glas Javnosti

SRBI I PRAVOSLAVLJE NA UDARU zapadnih sponzora kosovsko-albanskih separatista, kaže Zaharova

Politika
Autor: Glas javnosti

Ja to ne bih nazvala hibridnim napadom – to je direktna agresija Zapada na pravoslavlje, izjavila Zaharova.

Srpska pravoslavna crkva postala je meta agresije kolektivnog Zapada, izjavila je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.

Komentarišući optužbe člana britanskog parlamenta Ališe Kerns i američkog generala u penziji Veslija Klarka protiv Srpske pravoslavne crkve da je navodno učestvovala u švercu oružja na sever Kosova i Metohije, Zaharova je istakla da je uvlačenje crkve u sukob povezano sa zapadnim trendom i politikom.

„Oni uništavaju pravoslavlje u celom svetu. Oni čine sve da napadnu pravoslavlje. Ja to ne bih nazvala hibridnim napadom – to je direktna agresija Zapada na pravoslavlje. Oni su ranije delovali iz potaje, sada deluju direktno. Proteruju pravoslavne sveštenike, hapse ih, privode, ispituju, bave se unutrašnjim provokacijama, koristeći se različitim metodama za podstrekivanje sukoba, koje nisu samo van pravnih okvira, nego i izvan granica morala, etike“, kazala je ona, istakavši da je u toku progon ljudi koji ispovedaju pravoslavlje.

Zato, kako kaže, ne iznenađuje to što je i SPC postala objekat usredsređene agresije kolektivnog Zapada.

„Mogu samo da potvrdim ono što na Balkanu i u tom regionu najbolje znaju – Srbi su vekovima prisutni na toj teritoriji i pravoslavlje takođe vekovima tamo postoji, a to je uvek bilo kost u grlu zapadnih sponzora kosovsko-albanskih separatista. To je takođe veoma važan faktor. Zato ovde treba sagledati i konkretan regionalni aspekt ove situacije i obratiti pažnju na svetsku tendenciju sa stanovišta agresije kolektivnog Zapada prema pravoslavlju i pravoslavcima“, zaključila je Zaharova.

Glas javnosti/S04S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR