Glas Javnosti

SPREMA SE KONAČNO I NAJVEĆE PONIŽENJE SRBIJE: Potpisivanje sporazuma o Kosovu i Metohiji tačno na DAN POČETKA GENOCIDNE AGRESIJE na SRJ!

Politika
Autor: Glas javnosti

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i takozvani "premijer" takozvanog "Kosova" Aljbin Kurti sastali su se u ponedeljak u Briselu, a zaključak je jasan – obe strane su prihvatile evropski predlog.

Prema rečima Kurtija, on je želeo da potpiše sporazum, dok Srbija nije, što je potvrdio i predstavnik Srbije. Kako Vučić tvrdi, „nešto“ će morati da se potpiše do 24. marta (a najverovatnije baš tog dna!), a zapadni partneri su pohvalili proces dijaloga i pozvali na dodatno ubrzanje kako bi se u potpunosti normalizovao odnos.

Interesantno, ali kao potencijalni trenutak kada bi sporazum mogao da se potpiše pominje se upravo dan (24. mart) kada je počela genocidna i divljačka agresija zlikovačkog NATO pakta na Saveznu Republiku Jugoslaviju!

Nimalo slučajno! Kao i mnogi drugi ultimatumi i upozorenja Srbiji u istoriji! 


U ovom spornom dokumentu kojim će Srbiji biti zadat završni udarac, podsetimo, južnoj srpskoj pokrajini Kosovu i Metohiji praktično se daju svi elementi državnosti i potvrđuje što se do sada pojavljivalo u javnosti: obe strane će poštovati teritorijalni integritetet i suverenitet druge strane, međusobno će priznati dokumenta, nacionalne simbole, uključujući pasoše registarske tablice i carinske pečate.

Ono što je najviše privuklo pažnju javnosti i kritiku svih jeste odredbe pod članom četiri. U njoj se navodi da se Srbija neće protiviti članstvu Kosova u bilo kojoj međunarodnoj organizaciji, što posredno znači članstvo Kosovo u UN. Strane će razmenjivati misije, neće sputavati jedna drugu na putu ka EU, poštovaće Mapu puta za implementaciju sporazuma i formalizovaće status Srpske pravoslavne crkve na Kosovu i Metohiji.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR




od Oluja 95 u 02.03.2023 17:45:48 h
     0 
Genocidna je jedino nacija podljudskog otpada, sotonine izdrkotine zvane rastko nemanjic aka sveti sava.
od Marko u 03.03.2023 08:28:33 h
     0 
Ko je dao pravo vučiću da sam pregovara u ime Srbije
od Superhik u 03.03.2023 14:29:01 h
     0 
Kosovo je srpsko sa sve Šiptarima koji na njemu žive !
od Zoki u 02.03.2023 13:24:23 h
     0 
Kako da ne. Bio je D Day vec jedno 100 puta. Bice Mart pa Jun pa Oktobar i sve tako u nedogled.