Glas Javnosti

SPREMA SE HAOS NA KOSMETU: Albanski EKSTREMISTI planiraju NAPADE na Srbe za Novogodišnje i Božićne PRAZNIKE?!

Politika
Autor: Glas javnosti

Ekstremisti za predstojeće novogodišnje i božićne praznike planiraju seriju protesta koji bi mogli da ekslairaju u nasilje prema srpskom življu na Kosovu i Metohiji.

Prema planu koji su definisali zajedno sa pojedinim funkcionerima Pokreta Samoopredeljenje, krajem decembra biće održani protesti protiv Specijalnog suda za zločine OVK na kojem će biti zatraženo da Hašim Tači, Kadri Veselji, Redžep Seljimi i Jakup Krasnići budu pušteni da se brane sa slobode. Interes Samoopredeljenja nije da ova četvorka zaista izađe iz zatvora, ali su prepoznali politički trenutak da podrže proteste i tako ojačaju svoj uticaj među albanskim ekstremistima na KiM, a sve uoči izbora koji se očekuju u narednih nekoliko meseci.

Organizatori ovih protesta, koji bi trebalo da prerastu u nemire i napade na institucije i srpski narod, uveliko pripremaju zastave, maske i kapuljače sa amblemima OVK. Mnogi butici u svojoj ponudi imaju odeću sa znakom ove terorističke grupe, a iste se prodaju i na tezgama nasred ulice - Poslednjih nekoliko dana primećeno je da u se Prištini, u pojedinim buticima, nude maske i kapuljače sa amblemom OVK. Isto se dešava i u opštini Peć.

Novac koji se prikupi od te prodaje, biće iskorišćen za organizaciju protesta. Pritom, velike sume novca doneće i ljudi iz dijaspore čiji se dolazak očekuje do kraja godine zbog praznika - kaže za „Alo!“ izvor koji je dobro upoznat sa dešavanjima u južnoj srpskoj pokrajni.

Neredi, planiraju ekstremisti, treba da se prenesu i na jug centralne Srbije, u opštinama gde žive Albanci. I tamo su u toku pripreme za ove akcije. Takođe, organizatori protesta veliku pomoć imaju i od islamističkih grupa koje deluju na Kosovu i Metohiji.

O postojanju radikalizovanih islamističkih grupa na KiM govorio je vojno-politički analitičar Vlade Radulović koji je rekao da se njihov broj rapidno
povećava.

- Povećanje broja se povezuje sa dolaskom povratnika sa iračko-sirijskog ratišta, odnosno iz redova Islamske države. Tom strukturom koja je formirana na KiM, rukovodi najmanje 15 radikalnih hodža i imama kroz mrežu novoizgrađenih džamija. To dodatno ugrožava bezbednost celokupnog nealbanskog stanovništva, ali posebno srpskog stanovništva, budući da je u nekim ranijim procesima dokazano da su planirani napadi na srpske svetinje, na manastire i crkve SPC, ali i izvršenje određenih terorističkih akata tokom najvećih pravoslavnih praznika kao što su Božić i Vaskrs - rekao je Radulović.

(Glas javnosti/Alo)

 

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR