Glas Javnosti

TERORISTA PREVARIO SVOJE ADVOKATE: Branioci ratnog zločinca Hašima Tačija zatražili povlačenje iz slučaja jer nije ispunio obaveze prema njima

Politika
Autor: Glas javnosti

Advokati Gregori Kiho i Džo Rider, kao i njihovi pravni timovi podneli su zahtev za povlačenjem sa slučaja ratnog zločinca Hašima Tačija pred Specijalnim sudom u Hagu, zbog kako je navedeno "neispunjavanja obaveza od strane bivšeg tzv. "predsednika" tzv. "Kosova" i lidera terorističke tzv. "OVK".

Kao razlog u zahtevu se navodi neispunjenje obaveza prema njima.

„Tači nije ispunio obavezu prema Gregoriju Kihu i Džou Rideru,  članovima tima za podršku, a Tači je razumno upozoren da će tražiti raskid ukoliko obaveza ne bude ispunjena”, navodi se u saopštenju Specijalizovanih veća.

U saopštenju se navodi zvaničan zahtev Tačijeve odbrane, a prema uredbi, kada bude imenovana sledeća grupa odbrane, prethodni advokati moraju da nastave saradnju u roku od najviše 45 dana od trenutka kada se imenuju novi pravni zastupnici.



Dalje se ističe da Tači može i sam da se brani pred sudom, kao i da mu se može dodeliti pravni zastupnik od strane Specijalizovanih veća ukoliko nema dovoljno finansijskih sredstava da plati iste.

Glas javnosti/Kosovo onlajn

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR