Glas Javnosti

SNAŽNA PORUKA SI ĐINPINGA PREDSEDNIKU VUČIĆU I SRBIMA: Kineski predsednik čestitao Dan državnosti Republike Srbije

Politika
Autor: Glas javnosti

Povodom Dana državnosti Republike Srbije, predsednik Aleksandar Vučić primio je pismo-čestitku predsednika Narodne Republike Kine Si Đinpinga.

Kineski predsednik Si Đinping u čestitki navodi da sveobuhvatno strateško partnerstvo Kine i Srbije održava snažan trend razvoja.

- Poštovani gospodine predsedniče, povodom Dana državnosti Republike Srbije, želim da u ime Vlade i naroda Kine, kao i u svoje ime, Vama i prijateljskoj srpskoj Vladi i narodu uputim srdačnu čestitku i najbolje želje - istakao je kineski predsednik.


- Poslednjih godina, državna izgradnja Srbije neprekidno postiže nove rezultate, strategija reindustrijalizacija stabilno napreduje, ekonomski razvoj se ubrzava, životni standard građana se poboljšava. Uz zajedničke napore naše dve strane, sveobuhvatno strateško partnerstvo Kine i Srbije održava snažan trend razvoja - dodaje se u čestitki.

Kako se ističe, međusobno političko poverenje dveju zemalja je čvrsto, praktična saradnja daje bogate rezultate, a tradicionalno prijateljstvo postaje još čvršće kako vreme prolazi.


- Dve strane se međusobno podržavaju po pitanjima od suštinskog interesa i ozbiljnih izazova sa kojima se susreću, što pozitivno doprinosi očuvanju međunarodne pravičnosti i pravde - naveo je Si Đinping.

- Pridajem veliki značaj razvoju odnosa Kine i Srbije. Spreman sam da ulažem zajedničke napore sa Vama, da jačam strateško vođenje sveobuhvatnog strateškog partnerstva Kine i Srbije i podignem odnose naših dveju zemalja na još viši nivo, kako bismo doprineli blagostanju naših dveju zemalja i dvaju naroda. Želim Vašoj zemlji mnogo prosperiteta, a narodu sreću i blagostanje - navodi se u čestitki predsednika Sija.

BONUS VIDEO: Kako nas varaju trgovci - lažna sniženja, sumnjivi pokloni, reklamacije kao nemoguća misija

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR