Glas Javnosti

BAJDEN ČESTITAO DAN DRŽAVNOSTI VUČIĆU: Evropska porodica neće biti potpuna bez Srbije

Politika
Autor: Glas javnosti

Povodom Dana državnosti Republike Srbije, predsednik Aleksandar Vučić primio je pismo-čestitku predsednika Sjedinjenih Američkih Država Džozefa Bajdena, saopštila je sluzba za saradnju s medijima predsednika Republike.

U ime američkog naroda, čestitam vam Dan državnosti Srbije, 15. februar. Naše zemlje neguju dugo partnerstvo, ukorenjeno u porodičnim vezama i preko 140 godina dugoj zajedničkoj istoriji, koja uključuje dva svetska rata tokom kojih smo bili saveznici. U ovom periodu, izgradili smo snažne odnose koji su potpora ekonomskom razvoju i koji unapređuju prosperitet srpskog naroda, pružaju podršku demokratskim institucijama Srbije i vitalnoj ulozi civilnog društva i medija - navedeno je u čestitki.


Bajden navodi da zajednička zalaganja, takođe, promovišu regionalnu bezbednost, naročito kroz dugotrajno državno partnerstvo Srbije sa Nacionalnom gardom iz Ohaja.

Predsednik SAD je podsetio da su u novembru, posle pet godina, održane prve bilateralne konsultacije iz oblasti odbrane.


- Drago mi je što ste učestvovali na Samitu za demokratiju u decembru. Ohrabrujem vas i vašu vladu da nastavite da vredno radite na primeni domaćih reformi koje su potrebne da bi svim ljudima u Srbiji bile dostupne tekovine demokratije. Iste te reforme pomoći će da se garantuje održivi razvoj, vladavina prava i privlačna investiciona klima, a približiće vas i pristupanju Evropskoj uniji. Stremljenja Srbije ka EU zavise, takođe, od napretka ka punoj normalizaciji odnosa između Beograda i Prištine, za koju, kao što znate, smatram da mora da bude zasnovana na uzajamnom priznanju. Sjedinjene Države su spremne da vas podrže u radu u dobroj veri kako biste ostvarili ovaj cilj. Evropska porodica neće biti potpuna bez Srbije i svih njenih suseda - navodi Bajden.

On je poželeo predsedniku Srbije i svim ljudima u Srbiji srećan Dan državnosti.

BONUS VIDEO: Kako nas varaju trgovci - lažna sniženja, sumnjivi pokloni, reklamacije kao nemoguća misijaSKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR