Glas Javnosti

SJAŠI KURTA...MURTA JE VEĆ SPREMAN: Vučić razmatra da Dačić bude novi premijer!

Politika
Autor: Glas javnosti

Premijerka Ana Brnabić danima govori da je spremna da podnese ostavku, a ukoliko se to zaista i dogodi, u opticaju za njenog naslednika je ministar spoljnih poslova i lider SPS Ivica Dačić.

Da li će to tako i da bude možda ćemo saznati već večeras, kada će se javnosti obratiti predsednik Srbije Aleksandar Vučić i Ana Brnabić.

Vučić i Dačić su inače juče imali sastanak, koji je predsednik SPS ocenio kao “veoma dobar”. Obojica su informaciju o tom susretu podelili na Instragramu.

„Narodno jedinstvo i politička stabilnost su najvažniji nacionalni i državni interes. Veoma dobar razgovor sa predsednikom Aleksandrom Vučićem“, napisao je Dačić na Instagramu.


Vučić je naveo da je imao razgovor sa liderom SPS “o budućnosti Srbije, zajedničkim planovima, programima i merama”.

„Sutra uveče predstavićemo deo onoga na čemu naporno radimo već nedeljama“, naveo je on.

Nije isključeno ni da vladajuća većina donese odluku o vanrednim izborima, ali prema našim informacijama, rekonstrukcija Vlade je u ovom trenutku realnija opcija.

Spekuliše se i da bi Dačićev dolazak na čelo Vlade poslužio i kao dobar argument za ulazak u Vučićev “Pokret za narod i državu”, budući da je deo socijalista protiv ulaska u tu organizaciju.

Inače, ranije je najavljeno da će predsednik Srbije u četvrtak biti prisutan na sednici Vlade na kojoj će biti donete “veoma važne, strateške odluke koje će odrediti budućnost države”.

Glas javnosti/N07S

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS



KOMENTAR