Glas Javnosti

SEDNICA SKUPŠTINE GRADA U ČETVRTAK : Tema gradski prevoz

Politika
Autor: Glas javnosti

Predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević zakazao je za četvrtak, 13. april, u 10 časova, devetu sednicu gradskog parlamenta na kojoj će odbornici, pored ostalog, razmatrati predlog raskida ugovora sa "Kentkartom"

Odbornici će razmatrati Predlog rešenja o davanju saglasnosti Sekretarijatu za javni prevoz da zbog javnog interesa jednostrano raskine ugovor o javno-privatnom partnerstvu u obavljanju delatnosti eksploatacije i održavanja sistema za naplatu karata i upravljanje vozilima u javnom linijskom prevozu putnika u Beogradu.

Na dnevnom redu sednice biće i predlozi odluka o izmenama i dopunama Odluke o načinu plaćanja komunalnih usluga na teritoriji grada Beograda, Odluke o javnom linijskom prevozu putnika na teritoriji grada Beograda, kao i Predlog autentičnog tumačenja postupanja sa nepokretnostima koje su u javnoj svojini Grada Beograda, donosno na kojima Grad Beograd ima posebna svojinska ovlašćenja.

Odbornici će se izjašnjavati i o Predlogu plana generalne regulacije za područje gradske opštine Palilula van obuhvata Generalnog urbanističkog plana Beograda, zatim o Predlogu izmena i dopuna Plana detaljne regulacije šireg područja uz Ulicu vojvode Stepe, te o Predlogu plana detaljne regulacije za izgradnju toplovoda radi povezivanja distributivnih toplovodnih područja TO „Cerak” i TO „Miljakovac”.

Predloženo je i nekoliko tačaka kojima se dodeljuju novi nazivi ulica u Starom gradu i na Zvezdari.

Predloženo je da deo Dalmatinske ulice, od Takovske do Džordža Vašingtona, promeni naziv u Ulicu Vladete Jerotića, kao i da se Gospićkoj ulici promeni naziv u Ulicu Ivana Stojanovića, jednog od najpoznatijih dubrovačkih Srba.


Na dnevnom redu je i Informacija o potrebi osnivanja društva sa ograničenom odgovornošću za upravljanje intermodalnim terminalom i logističkim centrom u Beogradu „Logistički centri Srbije”.

Odbornici će raspravljati o izmeni i dopuni odluka o promeni osnivačkog akta JVP-a „Beogradvode” i JKP-a „Zelenilo – Beograd”, Izveštaju o stepenu realizacije programa uređivanja i dodele građevinskog zemljišta za 2022. godinu, te o Izveštaju o radu Gradskog pravobranilaštva Grada Beograda za 2022. godinu.

Na dnevnom redu sednice će biti i Izveštaj o radu ombudsmana Grada Beograda, kao i Izveštaj o radu Saveta za zdravlje Grada Beograda za prethodnu godinu, navodi BeoInfo.

Glas javnosti/Beoinfo

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR