Glas Javnosti

SEDNICA SKUPŠTINE GRADA DANAS: Naplata karata javnog prevoza na dnevnom redu

Politika
Autor: Glas javnosti

Na dnevnom redu sednice naći će se i Izveštaj o radu ombudsmana Grada Beograda

Sednica Skupštine grada Beograda počinje danas u 10 sati, a na dnevnom redu će se naći predlog raskidanja ugovora u oblasti sistema naplate karata i upravljanja vozilima gradskog saobraćajnog preduzeća.

Kako je naveo predsednik Skupštine Grada Beograda Nikola Nikodijević, na dnevnom redu će se naći i Predlog rešenja o davanju saglasnosti Sekretarijatu za javni prevoz da, kako je dodao, zbog javnog interesa, jednostrano raskine ugovor o javno-privatnom partnerstvu u obavljanju delatnosti eksploatacije i održavanja sistema za naplatu karata i upravljanje vozilima u javnom linijskom prevozu putnika u Beogradu.


Pred odbornicima će se naći i Predlog odluke o izmeni i dopuni odluke o načinu plaćanja komunalnih usluga na teritoriji grada Beograda, Predlog odluke o izmenama i dopunama Odluke o javnom linijskom prevozu putnika na teritoriji grada Beograda, kao i Predlog autentičnog tumačenja postupanja sa nepokretnostima koje su u javnoj svojini Grada Beograda, odnosno na kojima Grad Beograd ima posebna svojinska ovlašćenja.

Odbornici će se izjašnjavati i o Predlogu plana generalne regulacije za područje gradske opštine Palilula van obuhvata Generalnog urbanističkog plana Beograda, zatim o Predlogu izmena i dopuna Plana detaljne regulacije šireg područja uz Ulicu vojvode Stepe, te o Predlogu plana detaljne regulacije za izgradnju toplovoda radi povezivanja distributivnih toplovodnih područja TO "Cerak" i TO "Miljakovac".

Takođe, predloženo je i nekoliko tačaka kojima se dodeljuju novi nazivi ulica u Starom gradu i na Zvezdari. Predloženo je da deo Dalmatinske ulice, od Takovske do Džordža Vašingtona, promeni naziv u Ulicu Vladete Jerotića, kao i da se Gospićkoj ulici promeni naziv u Ulicu Ivana Stojanovića, jednog od najpoznatijih dubrovačkih Srba.

Na dnevnom redu je i Informacija o potrebi osnivanja društva sa ograničenom odgovornošću za upravljanje intermodalnim terminalom i logističkim centrom u Beogradu "Logistički centri Srbije".

Odbornici će raspravljati o izmeni i dopuni odluka o promeni osnivačkog akta JVP-a "Beogradvode" i JKP-a "Zelenilo – Beograd", Izveštaju o stepenu realizacije programa uređivanja i dodele građevinskog zemljišta za 2022. godinu, te o Izveštaju o radu Gradskog pravobranilaštva Grada Beograda za 2022. godinu.
Na dnevnom redu sednice naći će se i Izveštaj o radu ombudsmana Grada Beograda, kao i Izveštaj o radu Saveta za zdravlje Grada Beograda za prethodnu godinu, dodaje se u saopštenju.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR