Glas Javnosti

SASTANČENJE BEZ KONKRETNOG REŠENJA! Od oktobra polemišu o registarskim tablicama a rok ističe ovog meseca

Politika
Autor: Glas javnosti

U Briselu je održan i šesti sastanak radne grupe Beograda i Prištine, zadužene za pronalazak dugotrajnog rešenja za pitanje tablica, a rešenje i dalje ni na pomolu za javnost.

Informaciju je, kao i prethodnih pet puta, saopštio specijalni izaslanik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine, Miroslav Lajčak, koji je danas boravio na diplomatskom forumu u Antaliji, na panelu za Zapadni Balkan, preneo je Kossev.

„Stručne delegacije Kosova i Srbije sastale su se danas u Briselu na 6. sastanku Radne grupe za registarske tablice. Eksperti EU pomogli su obema delegacijama u identifikaciji svih postojećih opcija i njihovih tehničkih implikacija. Sada je vreme da se upustimo u pronalaženje zajedničkog jezika“, naveo je Lajčak poruka na Tviteru.



Rok za postizanje finalnog tehničkog aranžmana o režimu tablica za vozila na Kosovu, ističe upravo ovog meseca. Ni danas nema detalja ko učestvuje na ovim sastancima.

Održavanje sastanaka radnih grupa započeto je nakon što je zaključen sporazum o privremenom rešenju za tablice krajem septembra meseca u Briselu koji je deeskalirao situaciju na Severu, odnosno na prelazima Jarinje i Brnjak koji su bili blokirani 14 dana u septembru i početkom oktobra prošle godine.

Prema tom sporazumu, koji je sadržao tri osnovne tačke, predviđeno je održavanje sastanaka delegacije Beograda i Prištine i eksperata EU – Radne grupe zadužene za pronalazak trajnog rešenja po pitanju tablica u roku od 6 meseci.

Postignutim dogovorom tada je počela privremena primena sistema korišćenja stikera, pomoću kojih građani Kosova i Srbije prikrivaju oznake na registarskim tablicama.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR