Glas Javnosti

RESETOVANJE! Čović: Provokacije Prištine mogu da idu u fazama

Politika
Autor: Glas javnosti

Nekadašnji šef Koordinacionog centra za Kosovo i Metohiju Nebojša Čović izjavio je da nakon suspenzije predsednice suda u Severnoj Mitrovici Ljiljane Stevanović ostaje da se vidi da li će uslediti nove provokacije ili će Brisel zaustaviti Kurtijevu ideju provociranja Srbije, prenosi Pink.

- Smena predsednice Osnovnog suda najnovija je provokacija u gomili onih koje se dešavaju u poslednje vreme, mislim da će u dobrom delu ići do kraja - rekao je Čović.

Dodao je da nakon te poruke poslate smenom Stevanović ostaje da se vidi da li će uslediti i ostale smene.

- Videćemo da li će ih Brisel zaustaviti, jer tu mogu da igraju po fazama - rekao je Čović i naglasio da je očekivano bilo da Kurti kaže da ne zna ništa o tome, iako celu ideju provociranja Srbije on sprovodi.

Prema Čovićevim rečima, ostaje da se vidi da li će biti optušteni i policajci koji su bili na sastanku sa predsednikom Aleksandrom Vučićem 22. marta.

- Videćemo da li im je bila dovoljna samo smena predsednice suda, kao poruka, a da je ostalo fingirano po sistemu tzv. disciplinovanja, moguće da će se ići do kraja ako se želi dodatno provociranje i iritiranje Beograda - smatra Čović.

On je ocenio i da sednica Saveta za nacionalnu bezbednost nije bila u funkciji provokacije i izazivanja nemira već stabilizacije i umirivanja srpske zajednice.

Čović je dodao i da Prištini to očigledno nije odgovaralo i da su želeli da srpska zajednica odgovori nekontrolisano, burno i da se napravi incident. Čović je podsetio da je još pre godinu dana rekao da je Briselski sporazum umro i da je na aparatima.

- To se dogodilo i Srbija bi trebalo da krene u resetovanje svog sistema - rekao je Čović i naglasio da ne treba zaboraviti da Srbija na Kosovu nije imala paralelne već svoje državne institucije, a ako je nešto paralelno to su one u Prištini.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR