Glas Javnosti

VOĐI KAVČANA SE SUDI U ODSUSTVU: Proces počinje u Novom Sadu, ZAKAZAN GLAVNI PRETRES

Hronika
Autor: Glas javnosti

U Višem sudu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije u Novom Sadu, za 8. april zakazan je početak glavnog pretresa Radoju Zviceru iz Kotora, navodnom vođi "kavačkog klana".

Prethodno ročište, 2. marta nije održano, jer je njegov branilac  tražio odlaganje kako bi se upoznao sa sadržajem optužnog akta, s obzirom na to da je rešenjem suda određen za Zvicerovog branioca, jer su prethodni otkazali punomoć zbog prezauzetosti.

Po predlogu Višeg javnog tužilaštva Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije, 20. maja 2021. godine, za Zvicerom je raspisana poternica, a zbog okolnosti koje ukazuju da je u bekstvu, njemu će se suditi u odsustvu. Ovaj Kotoranin se tereti za navođenje na overu neistinitog sadržaja i produženo krivično delo falsifikovanje isprave. Za ova krivična dela koja mu se stavljaju na teret, zaprećena je kazna od tri meseca od pet godina zatvora.


Na optuženičkoj klupi se našao i Milenko Đukić, sada bivši policajac iz Temerina, koga optužni predlog tereti za zloupotrebu službenog položaja i navođenje ne overu neistinitog sadržaja, a za to delo je zaprećena kazna zatvora od šest meseci do pet godina.

Prema našim saznanjima, ovaj nekadašnji policajac je 2015. godine, Zvicera prijavio na svoju adresu u Temerinu, iako ovaj nikada tu nije živeo. 


Đukićev branilac, advokat Slavko Pereski je predložio da ovaj slučaj bude spojen sa predmetom koji se protiv njegovog klijenta već vodi u Osnovnom sudu u Novom Sadu. Kako je predočio, protiv njegovog klijenta su se u tom sudu zbog istovetnih krivičnih dela vodila dva odvojena postupka, ali su spojena u jedan.

Zamenik Višeg javnog tužioca Mirjana Peković se usprotivila ovom predlogu, obrazloživši da je postupak u Osnovnom sudu u odmakloj fazi, i da u ovom postupku postupa Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije, te bi eventualno, moglo doći do spajanja postupka iz Osnovnog sa ovim u Posebnom odeljenju za subijanje korupcije.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR