Glas Javnosti

ZEMLJOTRES U SNS! Šapić digao glas, udario na Vesića zbog podmuklih podmetačina i izbornog debakla

Politika
Autor: Glas javnosti

Naprednjaci se raspadaju u Beogradu.

Prestonički sukob u SNS bukti i u izbornoj noći je došao do tačke ključanja i prozivke Aleksandra Šapića na račun Gorana Vesića, čija netrpeljivost tinja od kada se SPAS stopio među naprednjake. Njihovim spajanjem večiti zamenik je i konačno izgubio nadu da će biti gradonačelnik.

Tako su sve crvene linije među naprednjacima pregažene i to ne samo zbog lošeg rezultata sa 130.000 manje glasova nego nego na prethodnim izborima.

Kako “Glas” saznaje, najžešći sukob aktuelnog potpredsednika SNS i nosioca liste ove stranke za Beograd (Šapića) i Vesića izbio je u nedelju.
Šapić, koji je u SNS-u poznat po blagim reakcijama, eksplodirao je u VIP prostoriji stranke. U izbornoj noći, revoltiran, ušao je u stranku. Odmah se uputio ka stranačkim kolegama koji su bilaizvan očiju javnosti.
Među prisutnima je bila potpredsednica SNS i aktuelna ministarka Marija Obradović, kao i svi oni funkcioneri koji se nisu slikali iza i pored govornice sa koje se Aleksandar Vučić obraćao javnosti.

Šapić, koji je po ulasku u SNS bio najpopularniji beogradski političar, 45 minuta je prozivao Vesića.
Optužio ga je da je sabotirao kampanju u Beogradu, da je on jedini krivac za rezultate, da zbog njega SNS ne može da napravi većinu… Naravno, niko od prisutnih nije čuo da je Vesić išta odgovorio.

Vaterpolo legenda je besan, otišao. A aktuelni, I uvek aktuelni, zamenik gradonačelnika Beograda je ostao. Da slavi. Šta? Bitno je da se uredno fotografisao za svoje profile na društvenim mrežama.

Ovaj nedeljni sukob samo je nastavak rata sa Gradskog odbora SNS-a. Nekoliko dana pred izbore, Šapić je pred naprednjačkim rukovodstvom Beograda zamerio Vesiću da pravi paralelnu predizbornu kampanju i da mu konstantno podmeće klipove. Naravno, Vesić nije odgovorio.

Sada SNS čeka bitka za vlast u Beogradu. Očigledno da, trenutno, beogradski odbor mora da sprovede u delo predizborni slogan Aleksandra Vučić: Mir, stabilnost!

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR