Glas Javnosti

"GLAS" OTKRIVA, A TUŽILAC ISTRAŽUJE: Ispituje se rad Gorana Vesića i divlja gradnja od 6.000.000 evra

Društvo
Autor: Glas javnosti

I njemu je došao kraj! Sada će mu tužilaštvo zakucati na vrata! Nećete verovati, ali Prvo tužilaštvo je "Glasu javnosti" navelo da kreće provera malverzacija sa gradnjom u Humskoj ulici iza koje stoji večiti zamenik Goran Vesić.

Prvo Osnovno Tužilaštvo u Beogradu potvrdilo je za "Glas" da kreće u proveru ovih sumnji povodom sporne gradnje i to posle serije naših tekstova o Vesiću i njegovim burazerima koji grade naočigled svih nas na zemljištu koje nema namenu za gradnju i bez građevinske dozvole.


Firma Avala invest doo, kojoj smo se obratili, se još uvek ne oglašava na naša pitanja, kao ni Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Gradska inspekcija i, za sada, Železnice Srbije.


Niko se ne oglašava iako je ova divlja gradnja teško krivično delo i u svim pravno uređenim zemljima počinioci bi odavno bili iza rešetaka. 


Podsećamo, izvođači radova su na lokaciji Humska 10 planirali da sagrade zgradu sa 36 stanova za koje su već uzeli od kupaca šest miliona evra. Na njihovom sajtu "Home for You" stoji da je ostao samo jedan slobodan stan. 


foto: Glas javnosti
Sporna lokacija se nalazi u neposrednoj blizini tunela kroz koji svakodnevno i često prolaze vozovi puni putnika. Investitori, koji se pozivaju na Vesića jer im je "kao brat", kompajući temelj udarili su u gredu tunela koji vodi ka glavnoj stanici Prokopa. Ovim njihovim nemaro su ugroženbi životi putnika. Ali, to nikome nije smetalo dok "Glas" nije počeo da otkriva malverzacije, a sada se uključilo i tužilaštvo.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR




od Bilja u 05.04.2022 14:14:32 h
     0 
Pa nije mu to jedina mana ima on posla i sa kumovima ,firma Kosmaj za odrzavanje liftova i njihov dodatni biznis Upravnik zgrada. Drze monopol u gradu.