Glas Javnosti

RASIM LJAJIĆ PORUČIO: Od Ugljaninovih izjava imamo samo štetu!

Politika
Autor: Glas javnosti

Lider SDPS-a Rasim Ljajić ocenio je da lider SDA Sandžka Sulejman Ugljanin svojim izjavama i delovanjem nanosi štetu Bošnjacima. On je takođe prokomentarisao susret Ugljanina i Kurtija u Prištini.

“To je sve već viđeno. I teško je u toj iracionalnosti tražiti neku logiku. Ko je god gradio politiku na inatu nikad i nigde nije napravio neki rezultat. Ugljaninu je dovoljno da mu kažu: E, ako si im to rekao. I tu se završava korist od takvih izjava. Niko više u međunarodnoj zajednici te izjave ne tretira kao relevantne niti im pridaje bilo kakav značaj." Istakao je Ljajić

Nažalost, od njih imamo samo štete. Umesto da rešavamo u institucijama sistema zemlje u kojoj živimo konkretne probleme građana u Sandžaku, da radimo na poboljšanju infrastrukture, ekonomskom razvoju, mi se opet bavimo ovakvim trivijalnim stvarima, od kojih svakako neće biti ništa”, kazao je Ljajić za Alo.

 Podsećamo, predsednik SDA Sandžaka Sulejman Ugljanin uputio je pismo predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, kao i zvaničnicima EU i SAD, u kom je zatražio da se u okviru dijaloga Beograda i Prištine, Bošnjacima u Srbiji garantuju “jednaka prava po modelu koji se traži za Srbe na Kosovu”.

Ugljanin je sa narodnim poslanicima svoje i albanskih partija, pre nekoliko dana razgovarao sa premijerom Kosova Aljbinom Kurtijem o statusu Bošnjaka i Albanaca u Srbiji, kao što se traži za Srbe na Kosovu.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR