Glas Javnosti

PROSEČNA PLATA BIĆE VIŠE OD 1.100 EVRA! Vučić iz Valjeva poručio: Dolaskom Bizerbe otvaramo novu eru!

Politika
Autor: Glas javnosti

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je danas polaganju kamena temeljca za izgradnju fabrike Bizerba u Valjevu.

Polaganjem kamena temeljca, u industrijskoj zoni u Valjevu, danas je svečano započela izgradnja pogona nemačke kompanije, za proizvodnju vaga i aparata za sečenje, investicije vredne više od 30 miliona evra. U fabrici će se prozivoditi vage namenjene izvozu u zemlje širom sveta.

Vučić je sa Andreasom Krautom iz Bizerbe položio kamen temeljac za fabriku. Pre polaganja vremenske kapsule Vučić je održao sastanak sa rukovodstvom kompanije.

Obraćanje predsednika Vučića

- Sećam se kada nam je prvi put bilo dozvoljeno novu investiciju u Valjevu, kako sam sav radostan to najavio. Od tada mnogo toga je urađeno, naši timovi su radili vredno. Ovo mesto je divno za fabriku. Moramo mnogo infrastrukturnih radova da završimo, moramo da uradimo brzu saobraćajnicu Lajkovac-Valjevo. Moramo da uradimo tzv "bajpas", kao i još jednu ulicu. Trafostanica je urađena, a gas stiže do Valjeva čeličnim cevima do novembra, a potom ostaje samo da se razvede plastika po gadu. Da Valjevo bude kao za vreme Jugoslavije. Danas ću samo govoriti o Bizerbi, jer smo se posebno trudili da dovedemo investitore u Valjevo. Za nas je ovo veliki dan. Prosečna bruto plata biće 1.772 evra, što je preko 1.100 evra neto plata. Bizerbinih 400 radnika imaće time veća primanja nego što su uobičajena. Dvostruko više nego sada. U narednom peridu u Valjevu radićemo od bolnice, koja će koštati između 25 i 30 miliona evra, do nove hale, 15 miliona evra. Valjevo ima divnu okolinu. U Valjevo se malo ulagalo, a sada sa dolaskom Bizerbe, otvaramo novu eru - kazao je predsednik i dodao da je siguran da će Valjevci pokazati ne samo veliko srce, nego i koliko su vredni.

Kako je napomenuo, svi koji će da borave i žive u Valjevu, imaće bolji i lepši život, navodeći da Valjevo ima pregršt toga da ponudi i pokaže.

Obraćanje Andreasa Krauta

- Veliko mi je zadovoljstvo da vam poželim dobrodišlicu. Radujem se što vidim toliko puno žena ovde i želim im srećan 8. mart. Srećan sam što smo danas ovde, na našem zemljištu u Valjevu. Nadam se da ćemo sve predstojeće aktivnosti oko projekta, uspešno završiti. Imali smo odlučnu podršku svih srpskih institucija, kao i grada Valjeva. Zemljani radovi su počeli u oktobru prošle godine i dosta toga je urađeno. Cela građevina obuhvataće 11.000 kvadratnih metara. Na osnovu 3D ilustracija, možete videti, biće to veliki objekat. Novi objekat biće opremljen najsavremenijim standardima. Kada vidim sve ovo, još više se radujem i jedva čekam da bude završen objekat. Predsedniče Vučiću, još jednom se zahvaljujem vama i vašem timu što ste ovde.

Nemačka kompanija "Bicerba" i Ministarstvo privrede Srbije potpisali su u maju prošle godine Ugovor o podsticajima za ulaganje te kompanije u proizvodni pogon u Valjevu.

Predsednik je tada rekao da nemački investitor donosi najprecizniju tehnologiju i da će zaposliti visoko plaćene inženjere i dobro placene radnike.

Predstavnici kompanije su tom prilikom istakli da im je Srbija veoma interesantna za ulaganje jer predstavlja "region u fazi rasta" što im omogućava da se približe svojim kupcima.

Bicerba je jedan od vodećih svetskih proizvođača u oblasti tehnologije izrade proizvoda za merenje težine i sečenje hrane i jedan od vodećih dobavljača hardverskih i softverskih rešenja iz oblasti tehnolohije vaganja, sečenja i etiketiranja.

Kompanija je osnovana 1866. godine u Balingenu i pet generacija je u porodičnom vlasništvu.

Prisutna je u 120 zemalja, a ima 4.300 zaposlenih.

Fabrika, između ostalog, proizvodi mašine za sečenje mesa, štampače etiketa, sisteme za logistiku i otpremanje robe, sisteme za inspekciju robe, industrijski softver.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR




od Milorad u 08.03.2022 18:32:40 h
     0 
Kao neko ko je do pre godinu dana radio u Bizerbi u Balingenu gde je i njeno sediste mogu da kazem da je ovo cista fantazija. Pa u nemackoj radnici preko agencije sto rade u Bizerbi dobiju max 1600EUR i to je jos super. Bizerba je zatvorila vise svojih pogona zbog recesije i sad seli prozivodnju - sklapanje na istok u Rumuniju i Srbiju a svojim radnicima deli otkaze. Stari radnici su blago ocajni- mislim na nemce iz bizerbe