Glas Javnosti

VUČIĆ U LESKOVCU: Izbori nisu dečja igra, država nije igračka! Slava pripada onima koji su u ringu, koji se bore

Politika
Autor: Glas javnosti

Predsednik Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić obratio se na velikom mitingu te stranke u SRC "Dubočica" u Lekovcu.

Vučića je aplauzom i uzvicima podrške pozdravio veliki broj ljudi. Na početku je izvedena himna "Bože pravde". Na mitingu se okupilo više od 7.000 građana.

"Hvala vam dragi prijatelji na veličanstvenom dočeku", rekao je Vučić.

"Teško je doći u Leskovac i govoriti sabrano i smireno zato što je ovde nama podrška velika i ovde žive strastveni ljudi", rekao je.

"Danas ću da vas iznenadim, neću da govorim velike parole, došao sam da govorim ono što nas čeka. Srećan sam što su Ristovski i Grujičić sa nama na listi i zato što se nisu plašili", rekao je.

"Mi se danas nalazimo u svetu u užasnoj situaciji koja nije bila od Drugog svetskog rata. Ja želim da vas pozovem da razmišljamo o sebi i svojoj zemlji pre svega. Da sačuvamo mir i stabilnost jer nema ništa važnije od toga. Mi smo prethodnih godina mnogo radili."

"Znam da imate mnoge zamerke, znam da niste zadovoljni, ali mi smo tu da radimo za vas", rekao je.

"Večeras sam došao da vam govorim o onome što nas čeka. Izbori nisu dečja igra, država nije igračka", rekao je Vučić.

"To nije pitanje da li vam se dopada kako neko govori. To je mesto na kojem vi odlučujete o svojoj budućnosti i o budućnosti svoje dece. To je pitanje da li će Srbija uspeti da sačuva svoj mir i stabilnost, budućnost naše dece. Srbija je danas na evropskom putu, ali i Srbije jedine nema na listi koju su napravili Rusi, svojih neprijatelja, tu samo Srbije nema. Takvu politiku je voditi jako neško. Ali Srbija mora da vodi računa i o tome hoće li biti dovoljno hrane, grejanja. Nikada nam nije bilo potrebnije da dobro radimo. Mi ne govorimo ništa loše o svojim protivnicima, jer se na kraju vide rad i rezultati. Kada sam ovde bio pre dve godine, bila je livada u industrijskoj zoni, sada su tu 3 fabrike, oi biće ih još. To je naš posao. Da biste imali i to, i kanalizaciju i vodovod, moramo da imamo stabilne finansije i da sačuvamo mir. Pozivam vas da budemo zajedno da brinemo o sebi, da čuvamo zemlju, dosta nam je ratova. Ne želim da budem predsednik koji će majci da vraća decu u kovčegu. Naša majka je ova zemlja koja nam daje najlepšu decu na svetu koju ne smemo nikome da damo, koju moramo da čuvamo", rekao je Vučić.

"Samo Leskovac je smanjio nezaposlenost za 2.041 osobu, je li to dovoljno - nije, ali jeste bolje nego što je bilo. Mi moramo da radimo bolje i zato nam je potrebna vaša podrška", kazao je.
"Nama će kampanja da traje najkraće, dvadesetak dana. Naš posao je da brinemo o Srbiji i o onome što će ostati iza nas. Sredićemo i Vlasinsko jezero", najavio je Vučić.

"Kad smo doveli Teklas, neki su se bunili, a sada oni zapošljavaju hiljade porodica. Lako je kritikovati, to je uvek lako. Ali, kao što je rekao Ruzvelt, slava pripada onima koji su u ringu, koji se bore, a ne onima koji stoje sa strane i dobacuju. Zato vas molim da menjamo sebe i društvo, da gradimo puteve, muzeje i pozorišta... Molim vas da 3. aprila izdvojite 15 minuta za taj ozbiljan posao sa kojim nema šale. To je za život vaše dece, za život vaših roditelja. Mi do pre par godina nismo imali svoju nacionalnu avio-kompaniju, brz vozove, puteve, auto-puteve Miloš Veliki. Naše je da gradimo, a oni koji žele da ruše neka govore da će da ruše. Građani Srbije umeju da prepoznaju ko hoće da radi. Havala vam na ogromnoj podršci i za svu ljubav. Treba da pobedimo zajedno i ubedljivije nego ikada, da pobedi jug Srbije, živela Srbija", zaključio je Vučić, a okupljeni su ga pozdravili ovacijama.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR