Glas Javnosti

PROPALA IDEJA O UVOĐENJU SANKCIJA RUSIJI: Evo šta se desilo na sednici Vlade Srbije

Politika
Autor: Glas javnosti

Inicijativa ministra privrede Radeta Baste da se njegove kolege u Vladi izjasne o uvođenju sankcija Rusiji nije prošla.

Na Bastin istup kratko se osvrnula premijerka Ana Brnabić.

Danima unazad ministar Basta preko društvenih mreža tražio je uvođenje sankcija Ruskoj Federaciji, ali i da se o tome izjasne ministri na današnjoj sednici Vlade.


Sagovornik navodi da do toga nije došla, ali da se o njegovim istupima ipak izjasnila premijerka Brnabić.

„Premijerka je rekla da svaki ministar može da ima svoje mišljenje i da ima pravo slobodno da ga iznese na sednicama Vlade, ali i da odluke koje Vlada donese moraju da se poštuju“, navodi naš izvor, koji to nije video kao neku ozbiljnu kritiku na račun ministra privrede.

Ministar privrede Rade Basta nedavno je preko društvenih mreža tražio je da se Vlada Srbije hitno izjasni o uvođenju sankcija Ruskoj Federaciji zbog agresije na Ukrajinu.“Naša zemlja već plaća veliku cenu zbog neuvođenja sankcija Rusiji i to postaje neizdrživo. Ja kao ministar privrede da gledam koliki se pritisak vrši na predsednika Srbije Aleksandra Vučića, a da mi ćutimo, to ne mogu da prihvatim. Zato sam za uvođenje sankcija Rusiji, stojim uz predsednika Vučića u odbrani državnih i nacionalnih interesa i imam apsolutno poverenje u njega. Zato od Vlade Srbije i svih ministara tražim da se izjasne po ovom pitanju”, poručio je Basta.


On je prethodnih dana nastavio da istupa u istom tonu, da bi zatim ušao u polemiku i sa portparolkom Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

Od njegovog zahteva ogradio se i SPS i njegova stranka Jedinstvena Srbija.

Uoči današnje sednice Vlade Basta je napisao da „jedva čeka da vidi ko će u četvrtak od ministara da se izjasni po ovom pitanju, a ko neće”.

“Moj stav je jasan – stojim uz predsednika Srbije Aleksandra Vučića u odbrani državnih i nacionalnih interesa, mislim svojom glavom i imam dovoljno hrabrosti i ozbiljnosti da svoj stav iznesem”, napisao je Basta govoreći o zahtevu da Srbija što pre uvede sankcije Rusiji.

Glas javnosti/Nova


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR