Glas Javnosti

PRIŠTINA U ŠOKU! Više od deset država spremno da povuče priznanje tzv. Kosova

Politika
Autor: Glas javnosti

Mnogo više od deset država je spremno da preispita svoje odluke o Kosovu i Metohiji, rekao je ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković.

"Za nama je godina u kojoj je Srbija, kao mala ali ponosna zemlja, rešena da ljubomorno čuva svoju političku samostalnost i vojnu neutralnost, bila prinuđena da se za svoje interese bori u jednom složenom i problemima bremenitom političkom okruženju", istakao je Selaković za Novosti.

Podsetimo, Vašingtonskim sporazumom potpisanim u septembru 2020. godine se tzv. Kosovo obavezalo da na 12 meseci obustavi svoja nastojanja da se pridruži međunarodnim organizacijama, a Srbija da obustavi svoju kampanju među državama o povlačenju njihovog priznanja nezavisnosti.

KATASTROFALNE VESTI ZA SRBIJU! Vučić: Priština sprema novi upad na sever Kosmeta

KATASTROFALNE VESTI ZA SRBIJU! Vučić: Priština sprema novi upad na sever Kosmeta


Reč je o vrlo čvrstim garancijama koje su ove zemlje dale Beogradu. Iako se zvanično ne govori o kojim državama je reč, pre svega zbog pritiska kojem bi bile izložene zbog ove odluke od SAD, pretpostavlja se da je reč o zemljama iz Afrike i Azije.

Sigurno je da se Prištini ovaj scenario neće svideti, ali je gotovo izvesno i da će novih povlačenja priznanja za koji mesec sigurno biti.SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR