Glas Javnosti

PRIŠTINA SABOTIRA SMENU LAŽNIH GRADONAČELNIKA: Danas izveštaj o peticijama za razrešenje četvorice sa severa pokrajine

Politika
Autor: Glas javnosti

Takozvana centralna izborna komisija predstaviće danas izveštaj o proveri potpisa za peticije za smenu lažnih gradonačelnika na severu Kosova i Metohije..

U CIK-u je potvrđeno da će na sednici u petak biti razmotren izveštaj o verifikaciji potpisa za peticije koje su primili predsedavajući skupština opština Leposavić, Zubin Potok, Zvečan i Severna Mitrovica.

Pošto su peticije sa potpisima birača prosleđene Centralnoj izbornoj komisiji (CIK) na razmatranje i proveru, sledeći korak je organizacija glasanja za razrešenje gradonačelnika, koje se mora održati u roku od 45 dana.

Rezultati glasanja se zatim šalju tzv. "predsednici kosova" Vjosi Osmani, koja ima zakonski rok od 30 do 45 dana da raspiše vanredne izbore u četiri opštine na severu Kosova i Metohije.


U opštinama na severu Kosova 19. januara su pokrenute peticije za smene četvorice gradonačelnika.

Stvaranje uslova za održavanje izbora od strane tzv. "vlade kosova" u četiri severne opštine bila je tačka dogovora između Kosova i EU za rešenje situacije na severu, posle izbora na kojima su postavljeni gradonačelnici koji nisu imali podršku srpske zajednice koja je većinska u tom delu Kosova i Metohije.

Glas javnosti/Reporteri/Kosovo onlajn


BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR