Glas Javnosti

PRIŠTINA PROTERALA RUSKE DIPLOMATE! Osmani: Mi imamo naše, Ameriku i NATO

Politika
Autor: Glas javnosti

Priština je proglasila dva zvaničnika kosovskog predstavništva Ambasade Ruske Federacije u Srbiji personama non grata.

Predsednica privremenih institucija u Prištini Vjosa Osmani kaže da su dva zvaničnika kosovskog predstavništva Ambasade Ruske Federacije u Srbiji proglašena personama non zbog, kako je navela, njihove štetne aktivnosti „koje su narušile nacionalnu bezbednost i ustavni poredak Republike Kosovo”, prenosi Kosovo onlajn.

Osmanijeva je na Fejsbuku napisala da je to bio njen zahtev ministarki spoljnih poslova Doniki Gervali koja je, kaže, danas donela odluku o proglašenju dva zvaničnika za nepoželjne osobe. Dodala je da je istovremeno kosovsko ministarstvo spoljnih poslova obavestilo institucije za sprovođenje zakona i nadležne organe o primeni te odluke.

„Institucije Republike Kosovo odlučne su u borbi protiv malignog uticaja Ruske Federacije i njihovih satelita u regionu, koji rade na uništavanju naših dostignuća i dostignuća SAD, NATO i EU. Iz tog razloga ćemo i dalje blisko sarađivati sa našim američkim i evropskim saveznicima kako bi sprečili da Kosovo i naš region bude plen destabilizujućih ambicija Ruske Federacije.

Uveravam građane da institucije Republike Kosovo neće oklevati da deluju svaki put kad dođe do narušavanja bezbednosti i ustavnog poretka u zemlji“, napisala je Osmanijeva.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR