Glas Javnosti

PRIJAVA PROTIV NARODNOG POSLANIKA ZBOG VREĐANJA

Politika
Autor: Glas javnosti

Protiv narodnog poslanika Nebojše Bakareca podneta je prijava zbog kršenja Kodeksa ponašanja narodnih poslanika.

Na osnovu člana 28. Kodeksa ponašanja narodnih poslanika Akademija ženskog liderstva i Inicijativa Otvoreni Parlament podneli su prijavu Odboru za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja Narodne Skupštine Republike Srbije, smatrajući da je poslanik Nebojša Bakarec prekršio Kodeks.

U saopštenju ove dve organizacije se kaže da je “želeći da uvredi kolegu” na sednici Narodne Skupštine posvećene setu pravosudnih zakona poslanik Bakarec izjavio: “Ovaj steoni lovac na psiće, koji više voli da jede pseće meso nego svinjsko, a pritom sam liči na ovo drugo, tvrdi da je muškarac. Ja ne znam da li je muškarac, verovatno jeste. Međutim, ovaj žuti džemper koji nosi je pokazao i ja vas molim sledeće: Imate veće grudi od Soraje, Milivojeviću, pa vas molim da ubuduće osim hulahopki nosite i brushalter, biće pristojnije" – navodi se u saopštenju.

Kršeći član 8. Kodeksa ponašanja narodnih poslanika poslanik Bakarec je u svom nastupu vređao narodnog poslanika Srđana Milivojevića i istovremeno širio mržnju prema ženama, predstavljajući ih u ključu rodnih stereotipa kao manje vrednim, dodaje se u saopštenju.

Protiv mizoginije, seksizma i diskriminacije se uvek moramo boriti i tražiti odgovornost za sve one koji ih koriste, poručuje se u saopštenju i dodaje da se ovom izjavom poslanik Bakarec kandidovao u izbor za najmizoginiju izjavu tokom 2023. godine.

 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR