Glas Javnosti

PREMIJERKA IZ BRISELA: Srbija je bezbedna, a Vučiću život ugrožen zbog borbe protiv mafije

Politika
Autor: Glas javnosti

Ana Brnabić ocenila je u Briselu da Srbija ne bi bila bezbedna da ne postoji saradnja sa službama širom sveta.

Odgovarajući na pitanje N1 o pripremi atentata na predsednika Aleksandra Vučića, da je Srbija bezbedna zemlja i da o tome svedoči činjenica što su te informacije dobijene iz Evropola i da Srbija ispunjava sve standarde u borbi protiv terorizma.

- Srbija je prosperitetna zemlja, u kojoj se predsednik bori da postoje jake institucije, da niko ne može da ucenjuje Vladu i državne institucije. Njegov život je ugrožen jer se borio za vladavinu prava i što je pokrenu borbu protiv mafije i organizovanog kriminala. Apsolutno smo bezbedna zemlja, upravo zbog međunarodne saradnje. Jedino smo tako bezbedni - rekla je ona.


Dodala je i da je referendum o ustavnim promena izgurala Srpska napradna stranka.

- Nismo dobili tu podršku od civilnog društva, koji svakodnevno priča da se bore za nezavisno sudstvo, a kada je došao dan da kazemo DA, oni su rekli NE - kaže premijerka.

Brnabić je dodala da iskopavanje litijuma nije bilo tema danas u Briselu.

- Pričali smo o zelenoj agendi, litijuma nije bilo na dnevnom redu. Iskopavanje litijuma će biti deo šire nacionalne debate, mi ćemo slušati narod, pozvati sve stručnjake, pitati ih šta misle i kako da koristimo bogatstva koja nam je priroda dala - zaključila je Ana Brnabić.

BONUS VIDEO: Ekskluzivno! Misterija Periš!

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR