Glas Javnosti

PREDSEDNIK VUČIĆ O EVROPRAJDU : MUP će u roku od 96 sati pre održavanja šetnje doneti odluku

Politika
Autor: Glas javnosti

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će MUP Srbije "u roku od 96 sati pre održavanja manifestacije Evroprajd" doneti odluku, posle čega će organizatori te manifestacije imati mogućnost za pravni lek.

"Bezbednosna situacija vezano za manifestaciju Parada, u skladu sa Ustavom Srbije i zakonima Srbije, donošenje odluke o eventualnom nedozvoljavanju okupljanja na zatvorenom prostoru u skladu sa tim posle analize na sednici MUP Srbije, a 96 sati pre održavanja skupa, će doneti odluku. Posle toga organizatori imaju upravna sredstva, upravni spor pred sudom“, kazao je Vučić.

Vučić je kazao i da parada neće biti zabranjena „zbog majmunskih boginja“.

„Žao mi je što homoseksualci, mi nećemo da se igramo i da se sprdamo sa građanima da izmišljamo gluposti da zabranjujemo zbog majmunskih boginja, da pokušavamo da unižavamo ljude koji su naša braća, sestre“, kazao je.

Situacija je, kaže, za nas teška.


„Jer ne želimo da vidimo bilo kakve sukobe, moglo bi da dođe do većih nemira u kojima bi naša sila morala da bude veća, a to su stvari koje možemo da izbegnemo. Ti ljudi mogu da se okupljaju na raznim konferencijama, pevanjima, igranjima, a o svemu drugom MUP Srbije će na vreme obavestiti i njih i građane Srbije“, rekao je Vučić.

Spreman je, kaže, „da udari po sebi politički“ prenosi N1

„Jer znam koliko su moje reči nepopularne u Srbiji, a na žalost su istinite, da ne pričam koliko nije normalno da svi sebi damo za pravo da šetamo koliko hoćemo, a jednoj skupini da ne damo to isto pravo“, naglasio je.

„Valjda smo mi sa isturenim stomacima dali sebi za pravo da buduemo mnogo lepši i pametniji od tih drugih, kao da to nisu naši građani, velika pošast i veliko zlo, a mi smo veliko dobro koji nismo homoseksulaci“, dodao je.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR