Glas Javnosti

Predsednik Aleksandar Vučić danas objavljuje ime novog mandatara

Politika
Autor: Glas javnosti

Kako se očekuje, Vlada će biti formirana u nekoliko narednih nedelja.

Predsednik Aleksandar Vučić objaviće danas ime novog mandatara za sastav nove Vlade Srbije.

Kako je potvrđeno u Predsedništvu, šef države je nakon detaljnih konsultacija, zajedno sa liderima vladajuće koalicije doneo odluku o tome kome će biti novi premijer.
Očekuje se, kako je rečeno, da nova Vlada bude formirana u narednih nekoliko nedelja.

Podsetimo, Aleksandar Vučić se obratio javnosti sinoć iz Palate "Srbija".

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, je u svom obraćanju javnosti iz Palate "Srbija" dao politički i ekonomski presek stanja, ističući da je zemlja suočena sa teškom situacijom usled geopolitičkih prilika. Vučić je naglasio da je važno razmišljati o sopstvenoj krivici i doprinosu trenutnoj situaciji, istovremeno ističući da je visoka cena koju Srbija plaća posledica geopolitičkih pritisaka.

- Sa potezima sa kojima ću preduzimati u narednom periodu. Pre nekoliko dana ne želeći da hitrom i hitnom reakcijom proizvedem bilo kakve negativne posledice po Srbiju, rekao sam da smo u teškoj situaciji, i da uvek i u svakom trenutku možete da razmišljate i o sopstvenoj krivici i šta je to čime ste doprineli tome. Ovoga puta se plašim da smo, ne svojom krivicom već zbog geopolitičke situacije plaćamo visoku cenu - rekao je on.


Sveukupan pritisak na Republiku Srbiju

Predsednik je istakao da će govoriti o situaciji na Kosovu i Metohiji, kao i u Republici Srpskoj, naglašavajući da je reč o sveukupnom pritisku na zemlju. Posebno je istakao važnost vojne neutralnosti Srbije, odnos prema sukobu u Ukrajini i osudu napada na suverenu zemlju, ali i odluku da se ne pridruži sankcijama Rusiji. Vučić je naglasio da zapadne zemlje osećaju pritisak zbog napredovanja ruskih snaga i nesigurnosti u vezi sa ishodom sukoba u Ukrajini.

- Upravo zbog naše vojne neutralnosti, odnosa prema sukobu u Ukrajini i našoj poziciji da osudimo napad na suverenu zemlju, ali da se ne pridružujemo sankcijama Rusiji. Treći razlog, a vezan je za oba prethodna, taj što zapadne zemlje osećaju veliki pritisak zbog napredovanja ruskih snaga, i nesigurnosti kako će se okončati sukob u Ukrajini - rekao je predsednik.


Glas javnosti/R01S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR