Glas Javnosti

Vučić najavio izgradnju nacionalnog atletskog stadiona do 2027.

Politika
Autor: Glas javnosti

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je, u razgovoru sa predsednikom Svetske atletike Sebastijanom Kouom u Beogradu, nova ulaganja u atletiku, uključujući i izgradnju nacionalnog atletskog stadiona koji bi, prema njegovim rečima, trebalo da bude završen 2027. godine, preneo je Srpski atletski savez.

Vučić je uoči Svetskog prvenstva u krosu u Beogradu organizovao prijem za najvišu delegaciju svetske i evropske atletike i razgovarao sa Kouom, predsednikom Evropske atletske federacije Dobromirom Karamarinovim, predsednikom Srpskog atletkog saveza Veselinom Jevrosimovićem i direktorom saveza Slobodanom Brankovićem.
Na sastanku je otvoren širok spektar pitanja vezanih za budućnost "kraljice sportova" i njen dalji razvoj u našoj zemlji. Ostvrnuli su se na protekla takmičenja kojima se ponosi i Srbija i ceo atletski svet, kako sa Evropskim dvoranskim šampionatom 2017. tako i Svetskim dvoranskim prvenstvom koje je održano 2022. u beogradskoj Areni koje je ocenjeno kao najbolje dvoransko atletsko takmičenje do sada u istoriji.

- Srećan sam što mogu da vas ugostim pred ovo veliko takmičenje sutra. Imaćemo još mnogo ulaganja u atletski sport i mislim da će se to vratiti kroz dobar i zdrav duh. Hvala što uvek rado dođete u našu zemlju i pokazujete poštovanje prema našoj zemlji. Hvala vam još jednom - rekao je Vučić.
U razgovoru sa Karamarinovim, Vučić dao je obećanje da će radovi na nacionalnom Atletskom stadionu, početi već do kraja ove godine, a završetak radova se očekuje 2027. godine, kada će Srbija moći da se kandiduje i za svetska i evropska prvenstva na otvorenom.

- Srbija je zemlja sporta, ali i zemlja sjajan domaćin svim sportskim radnicima i prijateljima sporta na planeti. Naše gostoprimstvo je čuveno i o tome pruča ceo sportski svet. U atletici važimo za omiljenu destinaciju, zato i ne čudi što ćemo na Svetskom prvenstvu u krosu imati planetarne asove, olimpijske šampione i gledati ih u borbi za novu medalju koju će poneti upravo iz našeg glavnog grada. Ni jedna zemlja u regionu u oblasti sporta i atletike nije imala takvu podršku Vlade, kao naša zemlja i mi smo na svemu što je urađeno i učinjeno beskrajno zahvalni predsedniku Vučiću i svim ljudima iz njegovog tima koji stoje iza nas i naše borbe za procvat i prosperitet srpske atletike koja širom meridijana uživa veliki respekt - rekao je Slobodan Branković.

Glas javnosti /E03S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR