Glas Javnosti

POTVRĐENO PISANJE GLASA: Smenjen Stanić, novi šef beogradske policije Veselin Milić! Boriće se protiv organizovanog kriminala!

Politika
Autor: Glas javnosti

Kako je danas Glas javnosti prvi objavio Veselin Milić od sutra će ponovo obavljati funkciju načelnika Policijske uprave za grad Beograd.

Milić na mesto načelnika PU grada Beograda dolazi sa pozicije savetnika predsednika Srbije Aleksandra Vučića za korupciju i kriminal.

Milić je bio načelnik beogradske policije do sredine 2018. godine, kada je prešao na novu dužnost.

Rođen je 1979. godinebu Priboju, završio je Srednju školu unutrašnjih poslova u Sremskoj kamenici i Policijsku akademiju u Beogradu.

REBIĆ SMENIO načelnika beogradske policije MILANA STANIĆA PO VULINOVOJ DIREKTIVI: Ponovo se gura Veselin Milić!

Počeo je da radi 1998. kao policajac u Užicu, a potom je prešao u Beograd gde je u Opštini Savski venac bio pomoćnik komandira policijske stanice. Obavljao je i dužnost zamenika komandira i komandira te policijske stanice.

Od 2006. radio je kao načelnik odeljena u Upravi policije za Grad Beograd, a 2010. imenovan je za šefa Biroa za zakonitost i bezbednost Direkcije policije, a 2011. godine postao je savetnik direktora policije.

U septembru 2013. godine postao je načelnik beogradske policije i tu funkciju obavljao je do 2018.

Na Policijskoj akademiji sa uspehom položio sve ispite i odbranio diplomski rad na temu "Morfološke karakteristike različitih profesionalnih nadležnosti", po studijskom programu specijalističkih studija sa prosečnom ocenom 10. Time je stekao stručni naziv Specijalista kriminalista.

Završio je više različitih kurseva iz nadležnosti MUP, i poslova bezbednosti, bio je učesnik međunarodnih konferencija kao načelnik Odeljenja, u ime direktora policije, Konferencija šefova policije glavnih gradova Evrope, seminara, okruglih stolova iz oblasti Kriminalističkog rada policije, rada na suzbijanju organizovanog kriminala, korupcije i obaveštajnog rada.

Predavač je na više fakulteta.

Milić je više puta pohvaljivan i dobitnik je nekoliko nagrada ministra unutrašnjih poslova. Ukazom predsednika Srbije Aleksandra Vučića imenovan je za savetnika Predsednika za borbu protiv korupcje i kriminala.

Oženjen je i otac dvoje dece.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR