Glas Javnosti

POSTIZBORNA RAŠOMONIJADA: PONOVO ODBIJENI PRIGOVORI niške opozicije, najavljene žalbe sudu

Politika
Autor: Glas javnosti

Borba nije završena, podnećemo krivične prijave, poručeno iz opozicije.

Gradska izborna komisija u Nišu, nakon što im je Viši sud vratio na ponovno odlučivanje, opet je odbila sve prigovore opozicije, saopštio je lider koalicije "Biramo Niš" Đorđe Stanković. Zvaničnih informacija iz GIK-a još nema.

Stanković je na društvenoj mreži X najpre napisao u statusu da je GIK izabrao "jako interesantan momenat sa odlučuje o svim primedbama", što se podudaralo sa vremenom igranja srpske fudbalske reprezenatacije.

Zatim je posle nekoliko sati napisao da je GIK odbio sve prigovore.


Pre svega su odbili BM 18 na kome je bilo više listića, tako što su sad utvrdili da viška listića nema!? Dakle neko je otvarao ponovo džakove i naštelovao kako im odgovara (izbacio višak). Što se tiče BM 10 i čuvenog falsifikata za Rusku stranku, sad je utvrđeno da ipak ima 5 glasa za Ruse (a ne 6) i da je objava GIK-a na sajtu - falsifikat, i da sada nema razloga da se ponavlja ovo biračko mesto - napisao je Stanković u svom statusu.

Poručio je da će protiv svih koji su u ovome učestvovali biti pokrenute krivične prijave, "a naročito protiv Danijele Milićević, predsednice komisije.


Mi ćemo našu borbu nastaviti i dobiti, ovo nije kraj, sudbinu ovog procesa će morati da odredi Viši sud - rekao je Stanković.

Podsetimo, iz opozicije su ranije rekli da ukoliko GIK ponovo odbije ili odbaci sve njihove prigovore kao prvog puta, ponovo će uložiti žalbu Višem sudu u Nišu, a potom i zatražiti meritorno rešenje, odnosno da zvaničnu odluku donese Sud.

Glas javnosti/Južne vesti

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR