Glas Javnosti

PONAVLJAJU SE BEOGRADSKI IZBORI: Završen sastanak opozicije, ovo je plan za osvajanje vlasti u prestonici (VIDEO)

Politika
Autor: Glas javnosti

U Beogradu je završen veliki sastanak opozicije na temu aktuelne situacije u vezi sa izbornim rezultatima za Skupštinu grada Beograda.

Predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas obratio se okupljenim novinarima i izneo nove informacije vezane za ponavljanje glasanja na pojedinim biračkim mestima u Beogradu, i pozvao građane da na dopunskim izborima glasaju za listu "Ajmo ljudi", čime bi se omugućila skupštinska većina u Beogradu.


Osvrnuo se na to da su neki prozivali opoziciju što se "dva dana nije oglašavala" i uputio je izvinjenje građanima, ističući da su hteli da dobiju sve podatke i sve rezultate sa biračkih mesta kako bi znali šta se zaista desilo.

Opozicija raspolaže sa zapisnicima sa svih biračkih mesta i prema tim podacima na izborima u Beogradu je glasalo 916.960 birača, od čega je nešto preko 412.000 podržalo SNS i SPS, dok je za ostale stranke koje dosad nisu bile deo dosadašnje gradske vlasti glasalo, više od 485.000 građana.


- Jasno je da je 70.000 Beograđa više za promenu sadašnje vlasti od onih koji podržavaju sadašnju vlast - istakao je Đilas.



Sastanku su prisustvovali, osim predstavnika koalicije "Ujedinjeni za pobedu Beograda" i koalicije "Moramo", i predstavnici "Zavetnika" i koalicija okupljenih oko DSS i Dveri. Tu je i lider SDS Boris Tadić, čija lista nije prešla cenzus, ali ima 2,8 odsto osvojenih glasova.


Zato se juče i danas u redovima opozicije špekulisalo o mogućem ponavljanju izbora na pojedinim glasačkim mestima u Beogradu, što bi onda moglo da pogura Tadićevu listu preko cenzusa. To bi nominalno preokrenulo situaciju u gradskoj skupštini, pa bi SNS i SPS imali 54 odbornika, a sve stranke opozicije 56.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR