Glas Javnosti

NIŠTA JOŠ NIJE GOTOVO: U toku je veliki sastanak opozicije, "Zavetnici", DSS, Dveri i ostali seli za sto - evo kako mogu da OSVOJE BEOGRAD

Politika
Autor: Glas javnosti

U Beogradu je u toku veliki sastanak opozicije na temu aktuelne situacije u vezi sa izbornim rezultatima za Skupštinu grada Beograda, saznaju mediji.

Sastanku prisustvuju, osim predstavnika koalicije "Ujedinjeni za pobedu Beograda" i koalicije "Moramo", i predstavnici "Zavetnika" i koalicija okupljenih oko DSS i Dveri. Tu je i lider SDS Boris Tadić, čija lista nije prešla cenzus, ali ima 2,8 odsto osvojenih glasova.

Zato se juče i danas u redovima opozicije špekulisalo o mogućem ponavljanju izbora na pojedinim glasačkim mestima u Beogradu, što bi onda moglo da pogura Tadićevu listu preko cenzusa. To bi nominalno preokrenulo situaciju u gradskoj skupštini, pa bi SNS i SPS imali 54 odbornika, a sve stranke opozicije 56.


Prema poslednjim, preliminarnim rezultatima izbora koje je saopštio GIK, SNS i SPS u gradskoj skupštini imaju minimalnu većinu od 56 odbornika, dok opozicione partije koje su se danas okupile imaju 54.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR