Glas Javnosti

POJAČANO OBEZBEĐENJE VUČIĆA! Njega je baš teško čuvati

Politika
Autor: Glas javnosti

Premijerka Ana Brnabić rekla je da je informaciju o planiranom atentatu na predsednika Srbije Aleksandra Vučića dobila u petak, od jedne države članice EU.

"Sasvim je jasno da se sprema atentat, čak se i zna da je ubistvo planirano u prvoj polovini februara ove godine", navela je premijerka gostujući na TV Prva.

Kako je dodala, bezbednosne službe Srbije rade na tome da pronađu one koji su umešani u to delo. 

"Za sve ljude za koje znam da će da se sprdaju s time i smeju tome, moram da kažem da smo ovo dobili napismeno. Ovo nije prva pretnja, ovo je jedna u nizu pretnja. U ovom trenutku meni deluje kao najozbiljnija. Ne mogu da govorim više o tome jer ne smemo da ugrozimo istragu naših i stranih bezbednosnih službi", navela je premijerka.

Kako je dodala, do tih saznanja je došao Evropol, a Srbija je obaveštena preko jedne članice. Obezbeđenje predsednika Srbije je, kako je navela, pojačano.

Upitana da li u dopisu koji je stigao od članice Evropola piše ime Radoja Zvicara kojeg je Vulin naveo kao organizatora grupe i datum, Brnabić ističe da ime jednog od vođa kavačkog klana postoji u dopisu, a zapisan je vremenski okvir – prve dve nedelje februara.

Kako je dodala, predsednik Vučić je osoba koja je vrlo nezahvalna za zaštitu. 

"On ima svoje planove i ciljeve i ne želi da bude poslušan i da sarađuje sa bezbesnosnim službema. On je zacrtao da negde mora da bude i u tome ne mogu da ga spreče bezbednosne službe. Mi moramo da uradimo sve da bi on bio bezbedan", dodala je premijerka.

Ona ne veruje da će Vučić promeniti bilo šta što se tiče njegovih nastupa u javnosti.

"On je zacrtao da nešto mora da uradi i to je tako, bez obzira šta govore službe. Upozoravala sam ga da je kritično otvaranje spomenika Stefanu Nemanji, ali on nije hteo ni pancir da nosi. On je kao navođena raketa. Najviše muke imaju oni koji ga obezbeđuju", dodala je premijerka.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR