Glas Javnosti

EVROPOL DOJAVIO: Radoje Zvicer pripremao atentat na Vučića

Politika
Autor: Glas javnosti

Ministar Aleksandar Vulin rekao je da su službe dobile operativne informacije o postajanju organizovane kriminalne grupe koja sprema atentat na Vučića.

Radoje Zvicer, državljanin Crne Gore je na čelu kriminalne grupe državljana različitih država koja ima za cilj atentat na predsednika Srbije Aleksandraa Vučića. Za njim je Srbija već raspisala poternicu , rekao je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

O postojanju kriminalne grupe Srbiju je, kako je rekao, obavestila jedna zemlja EU, članica Evropola.

"Nakon što smo posredstvom Evropola koristeći službena i zvanične vidove komunikacije između policije dobili informaciju od pripadnika policije jedne zemlje članice EU, MUP je obavešten o postojanju kriminalne grupe koja za svoj cilj ima ubistvo, atentat na predsednika Srbije Aleksandra Vučića", rekao je Vulin.

On je naveo da je, nakon inicijalne informacije, pokrenuta opsežna akciju na utvrđivanje identiteta svih članova ove organizacije i da je utvrđeno da je na njenom čelu Radoje Zvicer, jedan od vođa kavačkog klana, odgovoran za šverc narkotika ali i organizaciju više ubistava na teritorijama Srbije i Crne Gore.

"On je okupio i organizovao grup kako bi ubili predsednika. Da li je to učinio po ličnom nahođenju ili zbog naređenja svog političkog šefa – ostaje na policiji da utvrdi", dodao je ministar.

On je naveo da će o svim daljim koracima MUP obaveštavati Tužilaštvo za organizovani kriminal.

Pripadnici MUP-a, dodao je, učiniće sve da se sačuva bezbednost i život predsednika Aleksandra Vučića.

Za Radojem Zvicerom je Crna Gora raspisala poternicu zbog sumnje da je kao jedan od vođa "kavačkog klana" učestvovao u izvršenju više krivičnih dela godinama izbegava hapšenje.

BONUS VIDEO: Poznati profesor o budućnosti Novaka Đokovića

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR