Glas Javnosti

PODLACI! NEISKRENA I USILJENA "ZABRINUTOST" AMERIKE I EVROPE: Bez njihovog blagoslova ništa se ne bi moglo desiti na Kosovu i Metohiji

Politika
Autor: Glas javnosti

Reakcije Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije, u kojima su izrazile zabrinutost zbog postupaka Prištine koji imaju direktan i negativan efekat za srpski narod na Kosovu i Metohiji, novinar Filip Rodić vidi kao usiljene i neiskrene, jer, kako kaže, na Kosovu ništa ne bi moglo da se desi bez blagoslova SAD i EU.

"Ne verujem da su toliko zabrinuti za bilo šta što se dešava na Kosovu, jer zaista mislim da se ništa na Kosovu i Metohiji ne bi moglo desiti bez njihovog blagoslova. Situacija je takva da moraju da reaguju, jer je ovo dostiglo novi nivo. Situacija za Srbe na Kosovu i Metohiji je potpuno nepodnošljiva i to je jasno svakome ko to zaista hoće da vidi i da čuje i zbog toga moraju da reaguju", kazao je Rodić.

Ukoliko su, kaže, već toliko zabrinuti, morali bi da pređu sa reči na dela i da tim povodom nešto i učine, a ne da kao i uvek do sada, Srbe na kraju ostave na cedilu.

Ono što bi morali da zaustave jesu sve te ideje Aljbina Kurtija, ali i drugih jer, kako kaže Rodić, ko god da je u Prištini na vlasti bila bi slična situacija.

Budući da ove reakcije vidi kao neiskrene, Rodić kaže i da ne očekuje ništa od njih.

Prema njegovim rečima, duga je istorija nepoštovanja i nesprovođenja sporazuma.


"Ne odnosi se to samo na Briselski sporazum iz 2013. ili 2015, praktično sve sporazume koje smo potpisivali sa njima od 1990, 1991, nijedan nisu ispoštovali, sprovode samo ono što njima odgovara i ne pridržavaju se obećanog tako da zaista, osim ako nešto ozbiljno ne preduzmu, ne očekujem da se išta od SAD i EU može očekivati", navodi.

U tom smislu ukazuje i da postoji nematerijalni sporazum o neširenju Natoa na istok koji je na kraju doveo do rata u Ukrajini.

Ističe da se jedino ukoliko Donald Tramp pobedi na izborima u SAD može očekivati nekakva promena jer se, kako pojašnjava, Tramp i u prethodnom mandatu pokazao kao neko ko želi da se uhvati u koštac sa "američkom dubokom državom" i ko bi eventualno imao snage da to izgura.

"Sa sadašnjom vlašću u Americi i evropskom birokratijom kakva jeste, zaista ništa ne očekujem", ponavjla Rodić.

Tokom akcija Kosovske policije juče su zaplenjeni dinari, a na pitanje da li to znači da je uredba Centralne banke Kosova stupila na snagu bez najavljivanog odlaganja, Rodić kaže da se upravo tu dolazi do onoga što uporno ponavlja - prelazak sa reči na dela.

"Ovde vidimo na delu da njihove reči ne vrede papira na kojem su napisane. To, po svemu sudeći, predstavlja sprovođenje u delo njihove namere", navodi Rodić. 


Glas javnosti/Kosovo onlajn

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR