Glas Javnosti

PLJAČKA SRPSKE KRALJICE BANJA (12) Đurović opštinske hektare daje partijskim drugovima i Zoranu Babiću

Politika
Autor: Glas javnosti

Njemu se sve može! Ko njega štiti? Šef naprednjaka u Vrnjačkoj Banji Boban Đurović, koji je i predsednik ove opštine, nesmetano hara po kraljici srpskih banja. I ne zna za dosta.

U kriminalističko-obaveštajnom izveštaju o njegovim lokalnim malverzacija decidno i vrlo argumentovano se opisuje prodaja opštinskog zemljišta raznim tajknunima i partijskim drugovima.

Prvi primer je izgradnja hotela „Vrnjače terme“ gde je kasnije zaposlio šuraka. Đurović je upravo vlasniku „Vrnjačkih termi“ prodao poslovne prostore opštine Vrnjačka banja - zemljište, rasadnik i baštu-rasadnik cveća, kao i poslove prostore javnih komunalnih preduzeća Vodovod i kanalizacija „Belimakrović“, „Banjsko zelenilo i parkovi“, kao i JKP za isnošenje smeća. Sve je iskeširano (kome?) i na tom zemljištu je sagrađen luksuzni hotel. Zato su radnici komunalnih preduzeća morali da se presele na lokacije na periferiji banje.

 

Trgovina opštinskim zemljištem se nastavila. Opština je pre osam godina kupila iz stečajne mase preostali deo imovine propalog banjskog preduzeća „Autoprevoz Vrnjačka Banja“. Tom kupovinom preuzeli su i novi autobusku stanicu, koja ima u svom sastavu pet hektara zemljišta. Ovo zemljište je bilo idealno za izgradnju objekata potrebnih za razvoj visokoprofitabilnog zdravstvenog turizma. U njima bi se uposlilo nekoliko stotina visokostručnih kadrova iz zdravstva i drugih ugostiteljskih i uslužnih delatnosti i povećao bi se broj noćenja u VrnjačkojBanji.

Đurovića, međutim, ne interesuje profitabilan turizam, već samo izgradnja stanova i apartmana. Sada se tih pet hektara krčmi i prodaje. Nikako javno i transparentno. Sve ispod žita. I ko sada zida? 

 

Zidaju Igor Marić, glavni autor nakaradnog i za Vrnjačku Banju veoma štetnog Generalnog urbanističkog plana, i njegov sin Dušan (diplomirani inženjer arhitekture) inače glavni urbanista za sumnjive lokacije u banji. 

Tu je svakako glavni Zoran Babić, direktor JP "Koridori Srbije" i njegov brat od strica Goran. Zvanično, preduzimač je Goran, a nezvanično, za finansiranje projekta, u stvari, zadužen je Zoran, koji je, kako su objavljivali mediji, u nekoliko navrata viđan kako obilazi gradilište.

Babići grade stambeni blok od dve lamele, ukupne površine 4.000 kvadratnih metara. Projekat predviđa 84 stana i 43 parking-mesta. Ovaj objekat ubedljivo nadilazi sve postojeće na toj lokaciji, kao i u široj okolini. Braća Babić građevinski prvenac podižu na ovoj ekskluzivnoj lokaciji na samom obodu banjskog parka, tik uz izvorište mineralne vode Snežnik, koje se nalazi u zoni sanitarne zaštite.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR