Glas Javnosti

PLJAČKA SRPSKE KRALJICE BANJA (17) Goč preuzimaju narko klanovi, Đurović žmuri na oba oka

Politika
Autor: Glas javnosti

Goč je velika rana Vrnjačke Banje. Atraktivna lokacija pretvorena je u ruinu, novac se odliva a cij je da pojedinci preuzmu ovu planinu i naprave svoju prćiju, kao što je uz diregentsku palicu naprednjaka Bobana Đurovića pretvorena i sama Vrnjačka Banja.

Kriminalističko-obaveštajne radnje koje su odrađene na području VrnjačkeBanje, a sve zbog utvrđivanja i dokazivanja malverzacija iza kojih se krije 10 godine vlasti Đurovića na mestu predsednika opštine, obuhvatile su i stanje na Goču.

Ključna stavka u izveštaju,podnetom nadležnim organima, navodi se da su dozvole za izgradnju zgrada na Goču date kriminalnim grupama. Njima su već spremljene dozvole za gradnje, ali nepotpune kao što ih nemaju ni vlasnici novih zgrada u centru Vrnjačke Banje. Kao investitori nove gradnje pojavljuju se ljudi bez kriminalnih dosijea, ali svi znaju da su oni samo paravani. Pravi investitori su grupe koje prodaju narkotike i deluju na području zapadne i centralne Srbije.

U prilog malverzacijama na planini pominje se i gradnja turističkog kompleksa „Kedrovo selo“. Naravno, sve je sagrađeno bez dozvola, a na oba oka je zažmurio Đurović i nadležne opštinske službe koje su morale da reaguju na narušavanje prirodnog blaga.

Ove podatke izneo je, kako piše u kriminalističko-obaveštajnom izveštaju, jedan od ključnih saradnika Bobana Đurovića. On je jedno vreme i bio lično umešan u nameštaje poslova za ove grupe.

U izveštaju se bave i činjenicama da na Goču nije urađeno ništa od infrastrukture iako je nekoliko puta najavljivano da će se novac usmeriti u ovo ulaganje. Tokom zimskog perioda čak nije ni čišćen sneg na prilazima Goču jer je cilj da se umesto razvoja ovaj deo Vrnjačke Banje što više uneredi dok kriminalni investitori ne preuzmu primat.

- Na Goču ništa nije urađeno. Ni autobuska stajališta do tamo, nema peščkih staza, trim staze ne postoje, a nema uslova ni za bicikliste – navodi se u izveštaju.

Poseban odeljak u izveštaju odnosi se i na krađu šume na Goču. Ovaj vid kriminalnih dela toliko je uzeo maha da se šumokradice međusobno i obračunavaju po šumama, tačnije kada jedna grupa zađe drugoj u teritoriju. Navodno, jedna od tuča je okonačna i smrtnim slučajem, ali tek će se svi detalji utvrditi kada se povede istraga. Ove istražne radnje bi trebalo da odgovore i na pitanje koje muči sve stanovnike Vrnjačke Banje, kraljice srpskih banja: Ko je zataška kobni sukob šumokradica na Goču?

Nastavlja se...

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR