Glas Javnosti

PLJAČKA SRPSKE KRALJICE BANJA (15) Vrnjačka Banja u obruču Đurovića, “Salusa”, Šarića i Jotke

Politika
Autor: Glas javnosti

Naprednjak Boban Đurović ništa ne želi da prepusti slučaju u Vrnjačkoj Banji, čiji je predsednik već 10 godina. Pored sumnjivih tendera, naduvanih faktura i malverzacija sa zemljištem, svom čoveku je i poverio celokupno obezbeđenje kraljice srpski banja.

Predrag Vuletić, vlasnik agencije za obezbeđenje “Salus Security”, dobio je sve poslove bezbednosti u Vrnjačkoj Banji. Jednom rečju, on i njegovo obezbeđenje su nezamenljivi u Vrnjačkoj Banji. I da nije sve uzaludno, Vuletić obezbeđuje i diskoteku “Vajt”, čiji je nezvanični vlasnik upravo prvi čovek Srpske napredne stranke u banji.

“Salus Security” je osnovan 2009. godine. U ovaj registrovani “studio za sportske aktivnosti i fizičko obezbeđenje”, pored manifestacija i ustanova u Vrnjačkoj Banji, pokriva i spasilačko obezbeđenje na bazenima.

Vuletić sa svojim ljudima obezbeđuje “Love fest”, “Moto fest”, Vrnjački karneval… Na stadionu malih sportova obezbeđivao je u julu 2021. godine i koncert Svetlane Cece Ražnatović. Jedini posao koji je dobio od opštine, a koji je izgubio vrlo brzo jeste - obezbeđivanje vrtića i škola u Vrnjačkoj Banji.

- Počelo je! Banjčani su veoma ponosni na ljude, koji su usvojili projekat “Bezbednost dece”, kako se ne bi dešavala sve učestalije neprijatne situacije - maltretiranja učenika, obračuni sa tragičnim posledicama... Sve je više i droge u osnovnim školama. “Salus Security” je tu da bi sprečila ovakve situacije - objavili su Vuletićeve agencije neposredno po dobijanju posla.

Međutim, ubrzo su se roditelji učenika pobunili protiv njih. Zato je i raskinut ugovor sa “Salusom”.

U međuvremenu, domišljati Đurović je Vuletićeve momke angažovao i kao privatno obezbeđenje. Tako su se momci iz “Solusa” brinuli o bezbednosti prvog sekretara Ambasade Ruske Federacije Mihaila Kruglova, bivšeg prvog čoveka nemačke ambasade Hajnca Vilhema… Sve diplomate sui male ovo obezbeđenje tokom nekoliko sati obilaska Vrnjačke Banje. Ko je procenio da je strancima ugrožena bezbednost u Vrnjačkoj Banji?

Obezbeđenje “Salus”, ipak, prate i zabrinjavajuće price. Navodno, u Đurovićevom klubu “Vajt” često izbijaju incidenti, a javnost je prvi put čula za ovo obezbeđenje kada su 2014. godine tokom “Vrnjačkog karnevala” napalo novinara “Večernjih novosti” Gorana Šljivića. Za njih se vezuju i imena iz kriminoge sredine, posebno iz okruženja grupe Darka Šarića i kruševačkog bosa Zorana Jotića - Jotke.

Da Vuletiću ne pomaže samo Đurović pokazuju podaci i o drugom njegovom prijatelju u vlasti - opštinskom odborniku i narodnom poslaniku Vojislavu Vujiću, članu Jedinstvene Srbije. Ovaj Vujičić je poznat jer je tokom poslaničkog mandata u Skupštini Srbije od države naplatio 7.738.000 dinara. Prema podacima Centra za istraživačko novinarstvo Srbije, od te sume je 3,5 miliona bilo za njegovu platu a ostalo na korišćenje automobila i poslaničkog dodatka. Mašala!

Vojislav Vujić, član Jedinstvene Srbije

Poslednji put, Đurović i Vujić su 8. januara organizovali skup podrške Novaku Đokoviću u Vrnjačkoj Banji.

Navodno, prema kriminalističko-obaveštajnom izveštaju o radu opštinske uprave pod komandom Đurovića spominje se i kupovina parcele u Vrnjačkoj Banji. To opštinsko zemljište su zajedničkim snagama uzeli Đurović i Vuletić. Ali, očigledno je posle pukva tikva. Sada deo poslova obezbeđenja dobijaju i druge agencije iz okolinih gradova.

Nastavlja se...

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR