Glas Javnosti

PETKOVIĆ: Kurti želi da sačuva nelegitimne i nelegalne gradonačelnike, gazi demokratiju i prava Srba

Politika
Autor: Glas javnosti

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković poručio je da odbijanje “lažnih Kurtijevih gradonačelnika” i njihovih predsednika Skupština opština da prime zahteve za razrešenje i pristupe formiranju inicijativnih odbora za njihovu smenu u opštinama na severu Kosova i Metohije

pokazuje ono na šta su, kaže, upozoravali od samog početka – da Aljbin Kurti nema nameru da smeni svoje nelegitimne i nelegalne tzv. gradonačelnike.

Petković ističe da se od trenutka kada su Srbi sa severa pokrenuli inicijativu za razrešenje četvorice "gaulajtera”, Kurti služi svim mogućim preprekama i trikovima, ne bi li takav proces osujetio i sprečio, jer kako je naveo, želi da nastavi sa svojom politikom terora i institucionalnog nasilja nad srpskim narodom.

“U tom smislu, Kurti čak najbrutalnije krši sopstvene propise koje je doneo i preko svojih nameštenika šalje nemušta obaveštenja i odbijenice, ne bi li ih što duže sačuvao na vlasti, kako bi sa tih pozicija mogli da nastave da donose antisrpske odluke sa 3,5 odsto podrške na izborima”, istakao je Petković.






Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju podseća da je prošlo gotovo šest meseci kako su zemlje članice EU nedvosmisleno od Kurtija zatražile da deeskalira situaciju na severu Kosova i povuče konkretne korake u cilju normalizacije odnosa, a jedan od glavnih zahteva, napominje Petković, jeste da “njegovi gaulajteri moraju da napuste svoje pozicije” i da politička volja većinskog srpskog naroda bude uvažena. 

“Zato sam posetu Briselu iskoristio i da o svemu i direktno obavestim posrednika u dijalogu Miroslava Lajčaka i još jednom ukažem na Kurtijevo autokratsko ophođenje i manir da u obračunu sa Srbima ne bira sredstva”, zaključio je Petković.

Glas javnosti/Kosovo onlajn

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR